Ve vybrané stovce podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant
se od 15. ledna uskuteční čtvrtý ročník gastronomické akce, při
níž zájemci ochutnají delikatesy za zvýhodněné ceny. Vloni, kdy se
festival konal v 62 restauracích, této možnosti využilo přes 22.000
hostů. Letos se proto Grand Restaurant Festivalu účastní více
restaurací a doba konání se prodlužuje až do 28. února, řekl
organizátor Pavel Maurer na setkání s novináři v Praze. Novinkou
festivalu, který se koná pod heslem "Nejezte blbě!", je
propagace lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem. Prodej
rezervací na degustace už byl zahájen - organizátoři evidují téměř
15.000 zájemců. Ti zasvěcení přivítají speciální balíčky či
možnost přepravit se mezi restauračními podniky speciálními autobusy
a vlaky včetně gastronomických výprav po Praze, kde do akce zapojí 39
podniků, loni jich bylo o deset méně.