Nejezte blbě a přijďte na Prague Food Festival, který se koncem
května uskuteční v Královské zahradě Pražského hradu, vzkazují
zájemcům o dobré jídlo a pití pořadatelé sedmého ročníku této
kulinářské akce. Ochutnají prý skvělé pokrmy, uvidí nejlepší
šéfkuchaře, poznají špičkové podniky, producenty nápojů a
delikatesy, které promění areál v jednu velkou kuchařskou školu.
Podle mluvčí akce Dominiky Vrkotové se tam od 24. do 26. května
uskuteční kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných
šéfkuchařů, řízené degustace vína, vody, piva, rumů a koňaků. V
atraktivním prostředí Královské zahrady budou moci zájemci ochutnat
například 42 dní stařený nízký roštěnec z plemene
"Čestr", jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z
bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s
rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí
ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou
pivní marmeládou a kopřivovým pivem. Zatímco loni mohli zájemci
ochutnat gastronomicky upravené cvrčky a červy, letos to bude další
zvláštnost - štíři.