Praha bude mít za několik let další městské centrum

Holešovický přístav, foto: Autor
0:00
/
0:00

Centrum Prahy se podle náměstka primátora Jana Bürgermeistera posune za několik málo let směrem na sever, nějakých deset minut jízdy autem od Václavského náměstí. Je to zřejmě řečeno v nadsázce. Přesto se v Praze možná schyluje k velmi dramatické změně. Projekt, o kterém se hovoří už několik let, dostal koncem uplynulého roku zelenou. Více už se dozvíte v ekonomické rubrice, kterou připravil Zdeněk Vališ.

Holešovický přístav,  foto: Autor
Do tří let vyroste na rozlehlém území holešovického přístavu nová pražská čtvrť. Za dalších sedm let už bude celý prostor přístavu o délce skoro dva kilometry k nepoznání. Projekt dostal posvěcení od pražské radnice, když zastupitelé koncem loňského roku schválili změnu územního plánu. Na dnešní téměř pusté a neutěšené území někdejší dělnické a industriální čtvrti se má vrátit život. Jak řekl Radiu Praha architekt Petr Dvořák, tvůrci projektu se inspirovali zkušenostmi v západní Evropě, kde staré a dosloužilé přístavy nahradily rušné moderní čtvrtě.

"Velmi dobře známý příklad je v Londýně Docklands, které se stavěly v posledních dvaceti letech. Je to obrovské území, které bylo původně industriální a proměnilo se v obytnou, administrativní a kulturní čtvrť. Tam je celá řada velice zajímavých budov a stává se i určitou turistickou atrakcí, nejen místem pro bydlení a pro práci. Dalším velice zajímavým příkladem je Hamburk a potom jsou to některé severské země, například Oslo. Můžeme zmínit třeba také Dublin. Především jde to ale celá Anglie, tam je s těmito projekty nakládáno velice citlivě a zároveň zajímavě."

Jindřich Vodička,  předseda dozorčí rady společnosti České přístavy,  foto: Autor
To, že opravdu půjde o radikální zásah do centra hlavního města potvrzuje Jindřich Vodička, předseda dozorčí rady společnosti České přístavy, které zdejší pozemky patří.

"Dramatická změna, o které se v posledních dnech a týdnech hovoří, se právem nazývá dramatickou, protože celé toto území je obrovská plocha. A uvědomíme-li si, že je to asi deset minut jízdy autem z centra nebo 15 minut jízdy metrem a tramvají z Václavského náměstí, tak se vlastně v této lokalitě nacházíme v srdci hlavního města a navíc ve nesmírně unikátní lokalitě. Ta je vymezena tokem řeky. Vltava tady tvoří ten známý pražský meandr, otáčí se o 180 stupňů a z dolních Holešovic vlastně vytváří poloostrov. Projekt, který jsme už začali realizovat dokončením komplexu Lighthouse a budeme v něm letos pokračovat už na území holešovického přístavu, je vlastně největší developerský, investiční projekt v Praze. Je jedinečný tím, že takové zanedbané, docela zpustošené území uprostřed města budeme urbanizovat. Tady vznikne městská část, pokračování horních Holešovic, které končily nejen obrazně, ale de facto plotem, který odděluje území přístavu, industriální zónu, od města, od městského života. A my tuto faktickou i pomyslnou bariéru zrušíme a pustíme městský život až k řece. Kromě Kampy to bude jediné území, kde se skutečně bude bydlet, pracovat a bavit se přímo u řeky."

Podle Jindřicha Vodičky by se nové urbanizované území mělo stát také cílem procházek Pražanů a turistů. Po nábřeží povede promenáda s restauracemi a obchody, bude zde i cyklostezka napojená na nedalekou Stromovku a atrakcí by se měl stát rovněž přístav pro jachty. Samotné bydlení v této oblasti prý ale nebude jen pro bohaté občany.

Holešovický přístav,  foto: Autor
"Projekt by nemohl být kompletní, kdyby tady chyběla zábava. My doufáme, že se tím projektem staneme i atrakcí pro turisty. To znamená, že tady vznikne zázemí pro trávení volného času. Na celé té dlouhé linii kolem přístavního bazénu budou promenády lemované hospůdkami, kavárničkami, čajovnami, obchůdky. V samotném přístavním bazénu by mělo vzniknout kotviště pro jachty a sportovní lodě. I pro lidi, kteří mají tohoto krásného koníčka, vybudujeme zázemí. Vznikne tady občanská vybavenost, protože tady najde domov kolem pěti tisíc lidí. Byli jsme osloveni jednou univerzitou, která by také chtěla mít budovu na území holešovického přístavu. To by sem zase přitáhlo studenty. Zkrátka, realizací tohoto projektu to místo začne žít."

Takový budoucí obyvatel této nové čtvrti, předpokládám velice luxusní, to znamená bohatý obyvatel, tedy vyjde z domu, ujde pár metrů, nasedne na svou jachtu a popluje po Vltavě. Je to tak?

Holešovický přístav,  foto: Autor
"Je to tak, určitě to bude dobrá adresa. Já bych ale byl trochu opatrný při označování bydlení v této oblasti za luxusní. Nebudou tu samozřejmě paneláky. Ale bytová výstavba, kterou tady chceme realizovat, bude určitě dostupná i pro normální lidi. Nebude tu bydlení jen pro vybranou skupinu těch nejbohatších. Bude to dostupné v kombinaci s hypotékami, ta bude součástí pozdější nabídky bytů."

Propojení Holešovic s vodou, zelení a s novými, dosud neznámými výhledy by jistě mohlo být naprosto unikátní událostí v životě hlavního města. Projektanti tvrdí, že nové stavby budou navazovat na charakter domů v horní části Holešovic. Stejně tak prý dodrží i jejich výšku, která se dnes pohybuje mezi šesti a osmi patry. A také se počítá s tím, že historicky cenné budovy holešovického přístavu zůstanou zachovány. Přesto se vtírá otázka, nakolik proměna holešovického nábřeží změní panorama Prahy, například při pohledu z Hradu. Jindřich Vodička, který je také jednatelem společnosti Lighthouse, která bude výstavbu provádět, tvrdí, že k žádné drastické změně panoramatu nedojde.

Petr Dvořák,  foto: Autor
"Naší snahou je příliš neměnit pražské panorama, protože Praha je naprosto unikátní město na světě. Ti, kteří vždy stáli v čele Prahy, byli docela konzervativní a nepovolovali nějaké extravagantní stavby, které by narušovaly pražské panorama. V daný okamžik se mohlo zdát, že je to na úkor města, ale v historickém kontextu se ukazuje, že to bylo správné. Já neznám krásnější město na světě než je Praha. My tedy nemáme ambici měnit příliš panorama Prahy. Ten projekt zapadne do celkového kontextu historického vývoje hlavního města."

A co znamená účast na projektu pro architekta Petra Dvořáka?

"Určitě to znamená obrovskou výzvu. Myslím, že ne každému architektovi nebo týmu architektů se podaří realizovat v krátké době takovou velkou věc, navíc ve zcela ojedinělém místě."

Holešovický přístav ale úplně nezmizí. Metropole totiž nákladní přístav potřebuje. Bude menší a přesune se dál od Libeňského mostu. Vodní plocha v slepém rameni Vltavy bude nadále sloužit i jako ochranný přístav, kam se schovávají lodě, když ustane provoz kvůli velké vodě nebo když po řece plují kry. A když už jsme u velké vody, právě ta hodně velká v létě 2002 prý projektantům ukázala, jakým chybám se mají vyhnout. Proti povodni bude v budoucnu chráněno celé území. A kolik to všechno bude stát? Podle prvních odhadů spolyká projekt asi 500 miliónů dolarů, tedy skoro 14 miliard korun.