Biatlon slaví! Gabriela Koukalová má zlato!

Gabriela Koukalová, foto: ČTK

Gabriela Koukalová vyhrála sprint biatlonistek v rakouském Hochfilzenu. Má první individuální zlato z mistrovství světa.

Gabriela Koukalová,  foto: ČTK
Koukalová titul vybojovala o čtyři sekundy před Němkou Laurou Dahlmeierovou. I třetí z medailistek Anais Chevalierová z Francie předvedla bezchybnou střelbu.

Koukalová s Dahlmeierovou potvrdily roli velkých favoritek světového šampionátu. Česká závodnice startovala až s číslem 96 a od prvních mezičasů se držela v čele.

Individuální zlato scházelo. Teď ho má!

Zlato přidala ke stříbru z individuálního závodu na MS před dvěma lety v Kontiolahti, ze štafet má zlato a bronz. Loni ovládla Světový pohár. Individuální zlato z mistrovství světa jí ale scházelo.

Medailistky ze sprintu biatlonistek - zleva Laura Dahlmeierová,  Gabriela Koukalová a Anais Chevalierová,  foto: ČTK
„Pořád přemýšlím, jak bych Gábinu pochválil, ale všechny superlativy se mi zdají málo. Zvládla závod naprosto úžasně,"řekl pro Českou televizi trenér Zdeněk Vítek.

Koukalová je třetí českou mistryní světa v historii

Eva Puskarčíková skončila na 17. místě se dvěma chybami při střelbě vleže, Lucie Charvátová byla dvaatřicátá. Veronika Vítková chybovala při střelbě pětkrát a obsadila 68. pozici. Koukalová bude na další pódium útočit v nedělním stíhacím závodu.

V individuálních závodech je sedmadvacetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou třetí českou mistryní světa v historii. Před 14 lety triumfovala Kateřina Holubcová v Chanty Mansijsku a právě v Hochfilzenu v roce 2005 vyhrál Roman Dostál.