Sport

Je sice léto, ale hokejoví činovníci mají napilno. Jak jsme vás už informovali, předseda Českého svazu ledního hokeje Karel Gut se minulý týden dohodl s premiérem Milošem Zemanem a pražským primátorem Janem Kaslem na tom, že na koordinaci výstavby a výběr investora nové víceúčelové haly, která by měla vyrůst v Praze na Hagiboru a hostit účastníky hokejového mistrovství světa v roce 2003, bude dohlížet zvláštní vládní zmocněnec.

Ministerstvo financí navíc vyřeší nároky související s vlastnictvím pozemků v lokalitě Hagiboru s Bohemians a ostatními restituenty. Vláda svým postojem prokázala podporu konání světového šampionátu, i když výstavbu haly přímo financovat nebude. Pro konání Mistrovství světa je vybudování nové haly v Praze podmínkou. Karel Gut byl s výsledkem schůzky očividně spokojen. Zejména, když jeho postup schválil i Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje:

Jak předseda Českého svazu ledního hokeje Karel Gut dodal, vládní kabinet současně uvolní 260 miliónů korun na podporu organizace hokejového mistrovství světa v roce 2003 také pro Plzeň a Ostravu, další dvě pořadatelská města.