Sport

Petra Kvitová, phoo: ČTK

Prskavec zaútočí na medailové pozice. Český tenis bude mít zastoupení v olympijském čtvrtfinále. Kanoista Gebas dojel těsně čtvrtý. Oštěpař Veselý získá dodatečně bronz z Londýna. Sáblíková závod v Riu nepojede.

Prskavec zaútočí na medailové pozice

Jiří Prskavec,  photo: ČTK
Jiří Prskavec se pokusí rozšířit bohatou sbírku českých olympijských medailí z vodního slalomu. Český kajakář je adeptem na zisk prvního cenného kovu pro výpravu v Riu. V odpoledním semifinále nastoupí patnáct závodníků, deset nejlepších pojede od 20:15 SELČ o medaile.

Český tenis bude mít zastoupení v olympijském čtvrtfinále

Petra Kvitová,  phoo: ČTK
Tenistka Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále olympijského turnaje. Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách v Riu udolala ve 3. kole Rusku Jekatěrinu Makarovovou 4:6, 6:4 a 6:4. Kvitová postupem do čtvrtfinále vyrovnala svůj výsledek z Londýna z roku 2012. Mezi nejlepší osmičkou jsou i dva deblové páry. Obhájkyně stříbra z her v Londýně Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou porazily ve druhém kole čínský pár Pcheng Šuaj a Čang Šuaj dvakrát 6:4 a přemožitelky sester Williamsových Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou udolaly kanadskou dvojici Eugenie Bouchardová, Gabriela Dabrowská 6:7, 6:2 a 6:4.

Kanoista Gebas dojel těsně čtvrtý

Vítězslav Gebas,  photo: ČTK
Třináct setin sekundy chybělo kanoistovi na divoké vodě Vítězslavu Gebasovi k tomu, aby se stal prvním českým medailistou z olympijských her v Riu. Ve finále skončil čtvrtý.

Oštěpař Veselý získá dodatečně bronz z Londýna

Vítězslav Veselý,  photo: ČTK
Oštěpař Vítězslav Veselý by měl dodatečně získat bronzovou medaili z olympijských her v Londýně, kde v roce 2012 skončil čtvrtý. Původně druhý Ukrajinec Oleksandr Pjatnycja byl diskvalifikován za doping. Mezinárodní olympijský výbor oznámil, že zpětné testování vzorků z her v Pekingu a Londýně odhalilo u Pjatnycji anabolický steroid turinabol.

Sáblíková závod v Riu nepojede

Martina Sáblíková,  photo: ČTK
Martina Sáblíková nepojede středeční olympijský závod cyklistek v časovce. Zvláštní panel Mezinárodní sportovní arbitráže zamítl přímo v Riu de Janeiro žalobu ze strany jejího týmu, který usiloval o umožnění startu, přestože se Sáblíková nenominovala v souladu s nastavenými pravidly Mezinárodní cyklistické unie.

klíčové slovo:
spustit audio