Bowie po přerušeném koncertu rehabilituje, turné ale dokončí

Britský zpěvák David Bowie, který ve středu večer kvůli zdravotním potížím předčasně ukončil svůj pražský koncert, nyní rehabilituje, ale evropské turné dokončí. ČTK to řekl Petr Novák z agentury Interkoncerts, která Bowieho vystoupení v zaplněné hale na Výstavišti uspořádala. Bowie poslední písně středečního koncertu odzpíval v bolestech, poté se divákům omluvil a předčasně odešel z pódia. "Přepadly ho bolesti krční páteře, které vystřelovaly do zad a rukou," vysvětlil Novák. Zpěvák poté vyhledal lékařskou pomoc. "Nyní je v pořádku, turné pokračuje dál," uvedl Novák.

Přestože Bowieho vystoupení skončilo dříve než na jiných zastávkách jeho evropského turné, diváci nemají nárok na vrácení vstupného. Podle Nováka Bowie zpíval hodinu a půl, další půlhodinu navíc hrála domácí předkapela Tata Bojs. "Běžný standard ve světě je, že se vystoupení (hlavní hvězdy) hraje 50 minut," konstatoval Novák, který se s případem vracení vstupného za předčasně ukončený koncert zatím nesetkal.

Dramatické okolnosti provázely už jeden z předchozích Bowieho koncertů v norské metropoli Oslu. Tam jej údajně nešťastnou náhodou jedna z návštěvnic tančících pod pódiem zasáhla do oka lízátkem; slavný zpěvák tímto kuriózním způsobem utrpěl lehké zranění.

Sedmapadesátiletý Bowie, původním jménem David Robert Jones, patří od 70. let ke špičkám světové pop music. Během své kariéry natočil 26 studiových alb; nejnovější Reality loni. Před českým publikem hrál Bowie již dvakrát. Poprvé v roce 1996 právě v hale na Výstavišti a o rok později se vrátil na koncert v Kongresovém centru v Praze.