Bublan: Policie vyšle za Krejčířem na Seychely dva své lidi

Policie vyšle za uprchlým podnikatelem Radovanem Krejčířem na Seychely své dva lidi. Budou s místními úřady jednat o možnostech jeho vydání do České republiky. Ministr vnitra František Bublan to řekl v Nedělní partii televize Prima. Podle ministra spravedlnosti Pavla Němce ale není příliš pravděpodobné, že se podaří Krejčíře ze Seychelských ostrovů dopravit zpět.

Krejčíř, který je stíhán pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnost a také za přípravu vraždy celníka, uprchl policii před dvěma měsíci při domovní prohlídce své černošické vily. Útěk stál funkci policejního prezidenta Jiřího Koláře.

V nedělním diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce Bublan hájil policii, která umožnila, aby za Krejčířem do zahraničí odcestovala i jeho žena a syn. Podle něj policie neměla jinou možnost, protože vazba na Krejčířovou nemohla být uvalena. Nikdo navíc netušil, že manželka má ještě jiný pas a občanství, uvedl. "Možná, že to byl i taktický postup. Policie potřebovala přirozeně vědět, kde Krejčíř je, takže to byla jedna z možností," prohlásil Bublan.

Ministr vnitra uvedl, že vyšle dva policisty, kteří budou jednat s místními úřady a budou na místě hledat možnosti, jak Krejčíře dostat zpět do země. "My musíme jednat s místní policií, s místním prokurátorem a s těmito lidmi, abychom jim také řekli, jaká osoba se tam vyskytuje," uvedl Bublan.

O vydání Krejčíře bude usilovat také ministerstvo spravedlnosti. "Budou to komplikovaná jednání, protože i jeho rodina má seychelské pasy. To může úsilí ministerstva spravedlnosti zhatit," uvedl Němec v nedělní Sedmičce na Nově. Seychely jsou přitom známy tím, že nevydávají stíhané osoby. "Jaksi naděje umírá poslední a my se o to pokusíme," řekl v této souvislosti Bublan.