Českým judistům nevyšel na ME ani druhý soutěžní den

Českým judistům na evropském šampionátu v Rotterdamu nevyšel ani další soutěžní den. V pátek se neprosadili Michaela Šoukalová s Liborem Švecem a v sobotu český prapor nepozvedli ani Andrea Pokorná, její manžel Jiří a Tomáš Veselý. Pokorná a Veselý po prvních prohrách vůbec nebyli klasifikováni, Pokorný skončil třináctý.

Pokorná, obhájkyně evropského bronzu z Bukurešti ve váze 70 kg, měla být i letos v Rotterdamu největším českým trumfem. Po volném losu v prvním kole ale hned v tom dalším ztroskotala poměrně překvapivě na Rakušance Silvii Schlagnitweitové, s níž prohrála na ipon.

Jiří Pokorný si ve váhové kategorii do 81 kg vedl o poznání lépe: v zahajovacím souboji zdolal švédského borce Jonase Sandströma, ale pak nestačil na Poláka Roberta Krawczyka, pátého muže z loňské olympiády v Aténách, který zvítězil na wazari.

Pro Tomáše Veselého skončilo premiérové vystoupení na vrcholné evropské soutěži hned v prvním kole. Ve váze do 73 kg judista USK Praha prohrál v prvním kole se Španělem Jesusem Pardem na ipon a soutěž pro něj záhy skončila.