Dále ze sportu:

Čeští běžci na lyžích Lukáš Bauer a Kateřina Neumannová mohou dodatečně získat zlaté olympijské medaile z her v Turíně. Podle neoficiálních zdrojů totiž antidopingoví komisaři zpětně zkontrolovali vzorky a Estonci Andrus Veerpalu a Kristina Šmigunová měli mít pozitivní nálezy. Zástupci Mezinárodního olympijského výboru (MOV) informaci ruských a estonských médií nepotvrdili.

Hokejový útočník Milan Michálek zařídil ve čtvrtečním utkání NHL dvěma góly vítězství Ottawy 3:2 nad Buffalem a stal se první hvězdou zápasu. Český reprezentant nejdříve po deseti sekundách závěrečné části zvýšil náskok týmu na 2:0 a po vyrovnání hostů rozhodl Michálek v čase 59:37 o výhře Senators přesnou ranou z levého kruhu nad rameno gólmana Jhonase Enrotha.

Barbora Záhlavová-Strýcová rozehraje proti Carle Suárezové utkání 1. kola Fed Cupu českých tenistek ve Španělsku. V Seville se na antuce začne hrát v sobotu v poledne a k druhé dvouhře pak nastoupí Klára Zakopalová a Maria-Teresa Torrová. O pořadí zápasů rozhodl los. Tenistkám chybí ve Španělsku kvůli nemoci světová šestka Petra Kvitová a nachlazení z týdne ve španělské zimě vyřadilo pro sobotní dvouhry také Lucii Šafářovou (28. WTA), která by ale mohla hrát v neděli dvouhru i čtyřhru.

Český hokejový obránce Jakub Čutta opouští extraligový Liberec a bude působit ve finském klubu SaiPa Lappeenranta. Čutta využil klauzuli ve smlouvě s Bílými Tygry, která mu umožňovala v případě zahraniční nabídky odejít. V novém působišti uzavřel kontrakt do konce sezony.

Autor: Jan Charvát