Dále ze sportu:

Čeští fotbalisté se v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2016 utkají ve skupině A s Nizozemskem, Tureckem, Islandem, Lotyšskem a Kazachstánem. Rozhodl o tom los v Nice. Na šampionát postoupí první dva týmy z každé z devíti skupin a nejlepší tým z třetích míst. Zbylých osm týmů na třetích místech se utká o postup v baráži.

Fotbalisté Slavie Praha vstoupili do jarní části první ligy debaklem 1:5 v Olomouci a dál mají jen bodový náskok na sestupové pásmo. Na posledním místě tabulky zůstane i po 17. kole nováček Bohemians Praha 1905, který v záchranářském souboji prohrál v Příbrami 0:1. Stejným výsledkem doma Slovácko porazilo Jablonec, Znojmo v brněnském azylu uhrálo bezbrankovou remízu s Jihlavou.

Tenistka Klára Zakopalová si zahraje v Riu de Janeiro druhé letošní finále na okruhu WTA. Nejvýše nasazená Češka v semifinále porazila Brazilku Telianu Pereiraovou suverénně 6:2, 6:1 a dnes může ukončit devítileté čekání na titul. Ve finále ji čeká Japonka Kurumi Naraová.

Basketbalistky mistrovského ZVVZ USK Praha získaly Český pohár. Ve finále turnaje v Trutnově porazily 73:67 IMOS Brno, který obhajoval prvenství. Pražanky získaly trofej počtvrté za posledních pět let. Třetí místo vybojoval Hradec Králové, který ve východočeském derby porazil domácí Trutnov 87:80 po prodloužení.

Hokejisté Havlíčkova Brodu jako jediní v úvodních čtvrtfinálových zápasech play off první ligy nevyužili výhodu domácího prostředí a s Třebíčí prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Další favorité Mladá Boleslav i Olomouc zvítězili o tři góly, Jihlava porazila Havířov 2:0. Hraje se na čtyři vítězné zápasy.