Dále ze sportu:

Při prvním startu po nevydařeném mistrovství Evropy doběhl Petr Svoboda na mítinku v Lucernu v závodu na 110 m překážek druhý. Český rekordman nestačil časem 13,39 sekundy jen na Jamajčana Thomase Dwighta, který zvítězil za 13,35. Svoboda se podělil o druhé místo s Ryanem Braithwaitem z Barbadosu.

Skifař Jakub Podrazil medaili na domácím juniorském mistrovství světa ve veslování nezískal. V Račicích dojel ve finále pátý a vyrovnal tak sobotní výsledek osmiveslice juniorek. Podrazil byl hlavní medailovou českou nadějí. Na prvním mezičase se ještě držel na třetím místě, v polovině trati ale klesl na čtvrté místo a nakonec skončil pátý, s odstupem devíti vteřin od bronzu.

Triatlonista Martin Krňávek skončil třetí v závodě Světového poháru v maďarském Tiszaujvárosi, kde se mu tradičně daří. Za vítězným Brazilcem Renaldem Coluccim, který vyhrál při neúčasti světové špičky, zaostal šestatřicetiletý český reprezentant o šest sekund. Za nejlepšími jen těsně zaostal Jan Čelůstka, který doběhl na sedmém místě o 21 sekund za vítězem.

Cyklista Stanislav Kozubek z týmu PSK Whirlpool Author zvítězil ve čtrnáctém ročníku mezinárodního čtyřteapového závodu Vysočina. V závěrečné etapě dlouhé 162 km na kopcovitých okruzích mezi Žďárem nad Sázavou, Třemi Studněmi a Novým Městem na Moravě skončil třicetiletý jezdec druhý, když jej ve spurtu čtyřčlenné skupiny porazil Němec Jacob Fiedler.

Sportovní střelkyně Lenka Marušková skončila na mistrovství světa v Mnichově čtvrtá ve vzduchové pistoli. Nepopulární čtvrtou pozici obsadil i Miroslav Januš v neolympijské disciplíně běžící terč mix.

Český sdruženář Miroslav Dvořák vybojoval šesté místo v druhém závodu Grand Prix v německém Oberstdorfu, v němž jen těsně zaostal za medailovými příčkami. Od stříbra ho dělilo šest desetin a od bronzu půl sekundy.

Autor: Peter Gabaľ