Exhibiční úvod Bohemia rallye zvládli nejlépe Kopecký a Semerád

Hlavní favorit Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia WRC zvládl nejlépe exhibiční úvod Rallye Bohemia, šestého dílu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Úřadující domácí šampion byl nejrychlejší v divácké supererzetě na okruhu v Sosnové na Českolipsku. Vzhledem k tomu, že vozy nejvyšší kategorii A8 se do oficiálního pořadí rallye, která je součástí Evropského poháru, stejně jako loni nezapočítávají, figuruje v redukovaném pořadí na prvním místě Josef Semerád s mitsubishi. Ten dosáhl na mokré a deštěm kropené trati absolutně třetí čas. Stejně jako dalším jezdcům startujícím později mu pomohlo, že jeho předchůdci postupně čistili trať od největších kaluží a nečistot. Semeráda vedle Kopeckého porazil už jen Václav Pech s Fordem Focus WRC.

"Podobné erzety jsou atrakcí pro diváky, závodit se začne až v sobotu," nepřeceňoval Kopecký svůj čas. Pochvaloval si ale, že správně zvolil pneumatiky na mokrý povrch. "Sice jsem se dostal dvakrát mimo ideální stopu, ale jinak to šlo," řekl Kopecký, jenž byl na Bohemii před rokem nejrychlejší.

V sobotu pokračuje 32. ročník Bohemia rallye osmi rychlostními zkouškami, v neděli na jezdce čekají zbývající čtyři měřené úseky. "Hlavně sobotní erzety jsou krásné a těžké," řekl Kopecký. Připojil se tak například k Pechovi, který předpovídal, že druhý den soutěže hodně napoví o pozdějším vítězi a nejrychlejším jezdci. "Normálně se rozhoduje v neděli, ale tady to bude asi jiné," podotkl Pech.