Gólmana Čecha nejspíš čeká další zápas, v němž si moc nezachytá

Brankář Petr Čech si na tu roli již zvykl. V dresu Chelsea a také v národním týmu většinu utkání může sledovat se založenýma rukama na prsou, ale pak musí čelit dvěma třem ošemetným situacím, které mohou rozhodnout zápas. A podobný scénář čeká oporu národního týmu podle všeho i ve středu navečer v Jerevanu. Znovu se však od něho bude očekávat, že za jeho zády neskončí ani jeden míč.

Čech se se svou situací vyrovnává po svém. "Dobrou školou v tomto směru pro mě byla Sparta. Tam jsem v lize také většinou koukal, jak kluci na druhé straně útočí," připomněl kariéru na Letné. V Rennes zažil opačný stav: klub patřil do spodní části tabulky, a tak si většinou zachytal víc, než byl navyklý. Jenže nyní hájí tyče nejbohatšího klubu světa a jeho role je podobná jako v české brance. Jeho spoluhráči dobývají soupeřovu defenzivu a na něj se dostane jen málokdy.

Na podcenění prý fotbalově exotický tým ale spoléhat rozhodně nemůže. "K tomu máme daleko, teď se může lámat celá kvalifikace a my si to nechceme pokazit," mínil Čech a připomněl víkendové zápasy Lichtenštejnsko - Portugalsko i souboj Nizozemců v Makedonii. "Ukazuje se, že všechny papírové předpoklady mohou padnout, pokud favorita nepotká dobrý den a outsider se vyvaruje větších chyb," řekl brankář.