Hřebejkova Kráska v nesnázích měla benefiční projekci

V pražském kině Aero se v pondělí vpodvečer konalo benefiční představení filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Kráska v nesnázích. Po předpremiérách v Ostravě a v Olomouci tak tento snímek, jemuž v červenci udělila mezinárodní porota MFF v Karlových Varech zvláštní cenu, zhlédli další diváci. Premiérovému publiku bude představen v úterý ve všech sálech pražského multikina Village Cinemas Anděl. V distribuci se objeví od 7. září.

Benefice v žižkovském kinosále navázala na obdobné akce předchozích snímků společnosti Total HelpArt - Pupendo, Želary a Horem pádem. Zviditelnila Střední školu Aloyse Klara, dříve Střední odborné učiliště pro zrakově postiženou mládež, konkrétně projekt dostavby rehabilitačního, relaxačního a tělovýchovného zařízení určeného studentům se speciálními vzdělávacími potřebami. Zájemci z řad veřejnosti mohou zaslat své finanční příspěvky na číslo účtu 55637041/0100, variabilní symbol: 1111.

V současnosti sídlí internátní Střední škola Aloyse Klara v pražské Krči a bohužel nedisponuje vybavením, které měl v době největší slávy Klarův ústav. "V příštím roce oslaví naše škola 175 let existence. K tomuto výročí bychom chtěli zastřešit venkovní hřiště, které by mohlo být užíváno studenty během celého roku, vybudovat cyklostezku, atletický ovál se sektory pro házení, vrhy a skoky a aromatickou zahradu, speciálně zřízenou pro zrakově postižené děti," uvedla zástupkyně ředitelky Marcela Piskořová.

Autor: Peter Gabaľ