Hromadná doprava při soutěži v Praze opět porazila automobily

Pražská hromadná doprava porazila v rychlosti přepravy automobily i ve středečním kole soutěže s názvem Ranní závod s časem. Z informace, kterou ČTK poskytl magistrát, však vyplývá, že rozdíl mezi oběma druhy dopravy se proti úterý snížil. Cestující autobusem a metrem ze severu i jihu města byli v centru jen o dvě minuty dříve než osádky osobních vozidel. Ukázalo se také, že ještě kratší dobu trvaly cesty řidičům mopedů a cyklistům, kteří jeli mimo oficiální závod. Údajně totiž nebylo možné kontrolovat, zda dodržují předpisy.

Soutěž, kterou pořádá magistrát a rozhlasová stanice Radiožurnál, pokračuje ještě ve čtvrtek, kdy budou výsledky vyhodnoceny. Akce se koná v rámci Evropského týdne mobility.

Podle informací dopravního podniku se množství lidí cestujících hromadnou dopravu zvyšuje. Loni jejich počet vzrostl proti roku 2001 o devět milionů na 1,115 miliardy. "Údaj je ještě zajímavější, vezmeme-li v úvahu, že část loňského roku byly některé úseky linek uzavřeny kvůli povodni," poznamenala mluvčí podniku Michaela Kuchařová.