Jachtařka Šmídová je na Atény připravena lépe než na Sydney

Sedmé místo na olympiádě v Sydney mohlo být jen předkrmem. Lenka Šmídová od té doby jachtařsky vyspěla a patří k favoritkám aténské regaty třídy Evropa. Sama ujišťuje, že je připravena mnohem lépe než před čtyřmi lety. Z devětadvacetileté jachtařky sálá před odletem do Řecka sebevědomí. "Mám dojem, že jsem na tom o sto procent lépe než před Sydney. Dala jsem do toho všechno. Čtyřletá přípravná kampaň směřuje k tomuhle závodu," řekla Šmídová ČTK. Před australskou olympiádou studovala a naplno trénovala jen polovinu času.

Na lodi 'Flying Bobina' vyrobené pro olympiádu se Šmídová cítí rychlejší než dříve, používá tvrdší stěžeň a na vývoji plachet se sama podílela. Na mistrovství světa dojela čtvrtá, vyhrála Světový pohár v Miami a v nizozemském Medembliku byla čtvrtá.

"Z jachtařského hlediska jsem určitě zkušenější," řekla o sobě Šmídová. V hlavě má jasno, zkušenosti jsou v jachtingu k nezaplacení. "I fyzicky jsem na tom o něco lépe. Situace je obecně určitě lepší a nemusím se soupeřek bát," uvedla.