Jiří Paroubek: Na Ústecku jsme vytvořili 13.500 nových pracovních míst

Premiér Jiří Paroubek, který chce být volební jedničkou ČSSD v Ústeckém kraji pro sněmovní volby, v Teplicích řekl, že za vlády sociálních demokratů se podařilo zásluhou investičních pobídek vytvořit v Ústeckém kraji 13.500 nových pracovních míst. Nezaměstnaných v kraji ale tolik neubylo: nyní je zde zhruba 67.000 lidí hledajících práci. Před čtyřmi lety jich bylo 70.700. Míra nezaměstnanosti v Ústeckém kraji se dlouhodobě pohybuje kolem 15,5 procenta a je nejvyšší v Česku. "Kdyby tu byla ODS, nebyly by investiční pobídky, nebyla by pracovní místa, protože investoři by šli dál na východ," poznamenal Paroubek. Slíbil, že investiční pobídky budou pokračovat.

Paroubek uvedl, jak si představuje pomoc Ústeckému kraji, když sociální demokraté volby vyhrají a on bude pokračovat ve funkci předsedy vlády. Například jedním z ujednání o prodeji Severočeských dolů energetické společnosti ČEZ je podle Paroubka dohoda mezi vládou a ČEZ, že energetická společnost poskytne Ústeckému kraji postupně miliardu korun. "Ročně by to mělo být asi 100 milionů korun na školské, sportovní, kulturní, a myslím, i ekologické aktivity," uvedl Paroubek.

Sociální demokraté sněmovní volby v roce 2002 v Ústeckém kraji vyhráli. Volilo je téměř 30 procent voličů. Paroubek v sobotu nechtěl odhadnout výsledek ČSSD v Ústeckém kraji ve sněmovních volbách v roce 2006. "Občanům sociální demokraté nabízejí sociální smír, jistotu a prosperitu," řekl předseda vlády na otázku, proč by lidé v tomto kraji měli volit právě ČSSD.

Paroubek se zúčastnil části jednání okresních konferencí sociálních demokratů na Lounsku, Teplicku a Ústecku. Na nich delegáti vybírají kandidátky pro sněmovní volby. Z kandidátů nominovaných okresními konferencemi sestaví konečnou kandidátku krajská konference ČSSD Ústeckého kraje 15. října v Teplicích.