Křeček by Jahna v čele kandidátky nahradil, hledá podporu v ČSSD

Poslanec Stanislav Křeček je připraven nahradit vicepremiéra Martina Jahna v čele volební kandidátky pražských sociálních demokratů a hledá už podporu v ČSSD. "Pokud budu schválen, tak bych to samozřejmě přijal," řekl ČTK Křeček, kterého na tuto funkci nominovala jeho mateřská organizace z Prahy 2. Někteří ho podporují, jiní o jeho vhodnosti na prvním místě kandidátky pochybují.

Jahn, který podle médií o odchodu z kandidátky ČSSD uvažuje, ale ještě rozhodnutý není a také premiér Jiří Paroubek, který ho jako lídra prosadil, stále novinářům na dotazy odpovídá: "Já nic takového nevím. Víte asi víc než já." Šéf pražské ČSSD Petr Hulinský nevěří, že by Jahn skutečně kandidátku opustil. Je to podle něj ale především problém Paroubka, který ho do ní prosadil. O Křečkovi řekl, že by jako lídr měl Pražanům co nabídnout. Křeček je veřejnosti známý i jako právník, který hájí práva nájemníků.

"Výměna Křečka za Jahna by byla rozhodně lepším řešením," řekl ČTK Ivan David. "Určitě bych ho podpořil. Už jsem s ním o tom hovořil," uvedl exministr zdravotnictví ke Křečkově případné kandidatuře. V kuloárech ČSSD se ale ozývají i hlasy proti Křečkovi. Mimo záznam někteří pražští sociální demokraté ČTK řekli, že je Křeček na funkci lídra už starý. ODS by mu prý také jistě připomněla, že užíval neoprávněně titul doktora práv.