Ledecká skončila osmá ve sjezdu SP v Zauchensee

Lyžařka Ester Ledecká dojela osmá ve sjezdu v Zauchensee a pošesté se ve Světovém poháru vešla do desítky. Poprvé vyhrála Švýcarka Corinne Suterová a předstihla Češku v čele hodnocení disciplíny.

Na zkrácené trati kvůli mlze a větru zajela Sutterová čas 1:18,79 a zvítězila o 29 setin před Italkou Nicol Delagovou. Třetí byla krajanka Suterové Michelle Gisinová. Ledecká startující s devatenáctkou zaostala za vítězkou 1,41 sekundy.

Ledecká skončila třetí a druhá v tréninku, ale ve zkušebních jízdách jely sjezdařky celé tři kilometry. Závod měl start níže, trať tak byla kratší skoro o 700 metrů a Ledecká ztratila v první půlce. Druhou pasáž zvládla dobře a byla osmá.

České olympijské vítězce v super-G na lyžích a paralelním obřím slalomu na snowboardu znovu v rakouském středisku nepřálo počasí. Před třemi lety zde vyhrála trénink, ale závod byl rovněž zkrácený a tehdy ani nebodovala.

V hodnocení sjezdu má čtyřiadvacetiletá Ledecká, vítězka jednoho sjezdu z Lake Louise, po třech závodech 182 bodů a na Suterovou ztrácí 43 bodů.

Autor: Libor Kukal