Lener pozval do hokejové reprezentace dvanáct hráčů včetně Dopity

Prvních dvanáct hráčů ve čtvrtek nominoval trenér české hokejové reprezentace Slavomír Lener pro úvodní přípravný kemp před mistrovstvím světa. Na středečním srazu v Pardubicích se mu bude hlásit i útočník Jiří Dopita. Naopak nominace na světový šampionát se vzdálila obránci Michalu Sýkorovi, který ve výběru chybí. Dopitova účast na soustředění byla nejdiskutovanější otázkou první nominace. Lener se s trojnásobným mistrem světa a olympijským vítězem sešel. "Jirka má obrovskou chuť zapojit se do této fáze přípravy," řekl Lener po setkání. Účast na mistrovství světa však Dopitovi neslíbil. "Nastoupí do kempu a odehraje první přípravný zápas," řekl pouze reprezentační kouč na adresu hráče, jenž naposledy nastoupil v národním týmu na olympijských hrách v Salt Lake City.

Vedle Dopity byli do týmu zatím pozváni jeho pardubičtí spoluhráči Petr Koukal, Petr Průcha, Michal Mikeska, Tomáš Divíšek a Petr Čáslava, vítkovický Rostislav Olesz, Jiří Hunkes a Jiří Malinský z Třince, znojemský brankář Tomáš Duba a dvojice krajánků z CSKA Moskva Dušan Salfický a Jan Hejda.

Start na domácím mistrovství se vzdálil obránci Michalu Sýkorovi. Dvojnásobný světový šampion neměl v závěru sezony oslnivou formu a Lener jej nakonec nepozval. "Nebudu však komentovat, kdo a z jakého důvodu v týmu není," odmítl se Lener blíže vyjádřit k Sýkorově absenci. Dodatečně ho asi zvát nebude. "Nevím, proč bych někoho nechal nyní odpočívat a poté jej pozval," řekl Lener.