Motocyklista Pešek dojel v Estorilu osmý - nejlépe v kariéře

Na osmém místě dokončil Lukáš Pešek Velkou cenu Portugalska silničních motocyklů v kubatuře do 125 ccm a dosáhl nejlepšího výsledku v kariéře. Bodoval i Jakub Smrž čtrnáctou příčkou ve stopětadvacítkách.

Pešek si spravil chuť po předchozím závodu v Brně, kde bojoval o čtvrtou pozici, ale zadřel motor a upadl. Ziskem osmi bodů v Estorilu zdvojnásobil svou dosavadní bilanci v tomto roce a posunul se v průběžném pořadí na 19. místo.

Pešek navzdory životnímu maximu po závodě příliš spokojen nebyl a zlobil se na druhou českou zástupkyni v nejslabší kubatuře. "Můj výsledek mohl být mnohem lepší nebýt Markéty Janákové. Ta by už měla raději jezdit pouze domácí šampionát, v mistrovství světa je jako kuželka," ulevil si Pešek na adresu šestnáctileté závodnice. Rozzlobila ho situace ze závodu, kdy jel na konci skupiny bojující o třetí až osmé místo, která předjížděla Janákovou o jedno kolo. "Všechny pustila, jen mě v zatáčce zavřela. Udělala mi něco podobného už podruhé. Vůbec to nechápu," rozčiloval se Pešek.