Na Letné se hrál výborný fotbal, Sparta se hodně trápila s Libercem

Fotbalisté Sparty Praha vyhráli i své čtvrté jarní utkání. Vítězství 2:1 vedoucího mužstva prvoligové tabulky v duelu s Libercem zajistil až devět minut před koncem přesnou trefou Miroslav Matušovič, který tak definitivně získal na svou stranu sparťanské fanoušky.

Sobotní slunečné odpoledne a liberecký soupeř přitáhly na Letnou tentokrát více lidí, než při jarní domácí sparťanské premiéře. Nepřátelskou atmosféru proti Matušovičovi ukončil transparent "Maty, vítej na Letné" a činili se i fotbalisté obou týmů, kteří rozehráli na jarně zeleném pažitu atraktivní ofenzivní podívanou s řadou šancí.

Hosté se po zápase hodně rozčilovali, cítili křivdu, že jim body na Letné uzmul svým výkonem rozhodčí Luboš Helebrant. Liberecký kouč Stanislav Griga nemívá ve zvyku se vymlouvat na výkon sudí, ale v sobotu vztek jen těžce vstřebával. Čeští rozhodčí podle něj dělají Spartě medvědí službu. "V lize má tým sice už dvacetibodový náskok, ale pak hraje Ligu mistrů a všechno je jinak," hřímal někdejší letenský kanonýr a neopomněl připomenout podzimní zápas a neodpískanou penaltu za ruku proti Spartě.

Domácí kouč Jaroslav Hřebík s ním nesouhlasil, spíše prý rozhodovalo proměňování velkých šancí. "My jsme byli v krizi dvacet minut ve druhém poločase. Soupeř se mohl dostat rychle nahoru, jenže další šanci neproměnil a my se po střídání dostali do vedení," potěšilo kouče, že zvrat přinesl jeho tah s příchodem Jana Šimáka.