Největší jedlík snědl ve Slušovicích 166 švestkových knedlíků

Úctyhodných 166 knedlíků snědl největší jedlík při nedělní soutěži v pojídání švestkových knedlíků na festivalu Trnkobraní Open Air u Slušovic na Zlínsku. Kamil Hamerský z Víru na Žďársku navázal na svá vítězství z minulých letech, překonal svůj loňský výkon 156 knedlíků; rekord z roku 2003 v podobě 191 spořádaných kousků však nepokořil. Co nejvíce trnkových knedlíků se do sebe snažili nasoukat také jedlíci na konkurenční akci, Tradičním vizovickém trnkobraní v nedalekých Vizovicích. Tamní vítěz, Jaromír Rafaj ze Zlína, jich snědl 134.

Výkon Hamerského je hodný obdivu také proto, že se zapojil do pojídačské soutěže i v sobotu, kdy při festivalové exhibici spořádal kilogram párků a stejné množství špaget a banánů. Jedlík podle svých slov nijak speciálně netrénuje, jen pije hodně vody a jí o něco větší porce než běžní strávníci, ale denně se rozhodně nepřejídá. Váží také průměrných 88 kilogramů. Do budoucna by chtěl zkusit jíst knedlíky na rychlost, například spořádat první stovku do deseti minut a po krátké pauze zbytek.

Na závody se musely náležitě připravit také kuchařky. Ve Slušovicích bylo k dispozici 1800 knedlíků, jeden přitom vážil asi 30 gramů, z toho 20 gramů byla váha švestky. Ve Vizovicích měli pro jedlíky v zásobě 1500 knedlíků, jeden vážil 12 až 13 gramů.