Nulová spotřební daň na plyn pro dopravu urychlí investice

Zrušení spotřební daně u zemního plynu pro dopravu zřejmě již příští rok rozhýbe celý obor. Někteří investoři po středečním rozhodnutí poslanců již ve čtvrtek ČTK naznačili, že například přehodnotí některé projekty.

"Znovu otevřeme určité projekty, které kvůli daňovému zatížení plynu pro dopravu nesplňovaly ani minimální požadavky na dobu návratnosti. Počet pump se bude zvyšovat rychleji, než jsme předpokládali," řekl Václav Holovčák z firmy Bonett Bohemia, která patří mezi největší tuzemské subjekty stavící čerpací stanice na zemní plyn. Podle něj s největší pravděpodobností také dojde k rychlejší konverzi městské a příměstské dopravy na zemní plyn. Na něj v současnosti v tuzemsku jezdí jen zhruba 500 vozů, třetinu z nich tvoří právě autobusy MHD.

Nyní je v Česku 11 čerpacích stanic na zemní plyn a do konce letošního roku přibude dalších devět. Plynárenské společnosti se nedávno zavázaly, že do roku 2020 investují do výstavby sta pump asi jednu miliardu korun. "Zrušení daně bylo pro další rozvoj užívání zemního plynu jako alternativní pohonné hmoty základním krokem. Zatím ale nepočítáme s nějakým velkým nárůstem spotřeby, přínos vidíme především v podpoře zemního plynu jako ekologického paliva," sdělil mluvčí společnosti RWE Transgas Martin Chalupský.

Mluvčí ŠkodaAuto Evžen Krauskopf se k této věci nevyjádřil. Podle dostupných informací má Škoda Auto vůz na plyn připraven u modelů Roomster a Octavia, a pokud bude zájem alespoň o tři tisíce těchto aut ročně, začne je sériově vyrábět.