Pátrání po uneseném podnikateli z V. Mýta je stále bezvýsledné

Pátrání policistů po podnikateli Stanislavu Brunclíkovi z Vysokého Mýta na Orlickoústecku je stále bezvýsledné. Osud třiatřicetiletého podnikatele, který se stal před sedmnácti dny zřejmě obětí únosu, je stále neznámý. "Na případu stále intenzivně pracujeme," řekla v neděli ČTK orlickoústecká policejní mluvčí Eva Sichrová.

S různými poznatky se policii stále hlásí lidé z celé republiky. "I o tomto víkendu volalo několik lidí. Jejich sdělení prověřujeme, ale k úspěchu v pátrání to zatím nevedlo," řekla mluvčí. Nepomohl ani příslib odměny, kterou je ochoten za záchranu pohřešovaného muže vyplatit jeho otec.

Brunclík odjel 23. září dopoledne ze sídla firmy ve Džbánově na Orlickoústecku. Od té doby jej nikdo z rodiny neviděl. Následující den otec vyhodil podle pokynu únosců, kteří jej kontaktovali, 2,5 milionu korun z okna vlaku. Když únosci syna nepropustili, kontaktoval policii.

Policie začala po muži i jeho únoscích okamžitě pátrat. V Hrušové, jen pár kilometrů od místa, kde byl podnikatel viděn naposled, našla jeho nepoškozený osobní vůz. Minulou sobotu časně ráno zásahová jednotka bezúspěšně prohledala tři místa, kde se podle jejích informací mohli únosci se svým rukojmím skrývat.

Stanislav Brunclík podniká v zemědělství. Podle obchodního rejstříku sedí například v představenstvu firmy TORO VM, která provozuje ve Vysokém Mýtě jatka, výrobnu krmiv a prodejnu uzenin. Předsedou představenstva firmy je Brunclíkův otec. Unesený je také členem dozorčí rady v zemědělské společnosti Zevas Vraclav.