Piloti protestovali proti bezpečnostním prověrkám NBÚ

Pod hesly "Nebudu donášet na své kolegy" nebo "Nebudu Bonzovat Úřadům" v pondělí na pražském letišti protestovali zástupci leteckého personálu proti způsobu prověřování jejich bezpečnostní způsobilosti. Povinnost podrobit se bezpečnostním prověrkám u Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) mají od ledna. Prověřování formou dotazníku NBÚ ale podle demonstrantů hluboce překračuje praktiky obvyklé v EU. V zahraničí předkládají zaměstnanci při podobné bezpečnostní prověrce pouze výpis z rejstříku trestů. V ČR NBÚ vyžaduje při ověření způsobilosti řadu osobních údajů, včetně partnerských vztahů, delších i kratších pobytů v zahraničí, kontaktů na osoby žijící v zahraničí apod. "Neznáme v Evropě žádnou zemi, kde by zaměstnanci museli vysvětlovat, proč mají za partnera cizího státního příslušníka, nebo kde byli v zahraničí na dlouhodobém pobytu a kdo jim případně hradil cestu," řekl zástupce Sdružení dopravních pilotů CZ Alpa David Reimer a přirovnal NBÚ při prověřování k praktikám bývalé StB.

Prověrky, které se provádějí v České republice, jsou podle pilotů administrativně náročné a také nákladné. Podle Reimera NBÚ dostalo na prověřování dotaci 20 milionů korun. "Pro NBÚ je to vítaný kšeft, kterého se za žádnou cenu nechce vzdát," řekl Reimer. "Bohužel je ale placený z našich daní," dodal. Politici a NBÚ podle něho lžou, když tvrdí, že podobné prověrky jsou běžné i v zahraničí. To popírá i Asociace evropských pilotů, která se obrátila písemně na premiéra Jiřího Paroubka a ministra dopravy Milana Šimonovského. Podle asociace jsou české praktiky při ověřování spolehlivosti v rozporu s evropskou chartou práv a svobod. Evropská asociace proto požádala vládu, aby okamžitě ukončila tento způsob prověřování.

Piloti usilují o zrušení prověrek u NBÚ již delší dobu. Zatím neúspěšně. Novelu nařízení, které prověrky zavedlo, by ale nyní měla začít projednávat sněmovna v rámci nového zákona o civilním letectví. Očekává se také, že některý ze zaměstnanců, kteří prověrku nedostali, se obrátí na Ústavní soud. Piloty a stewardy, kteří dosud bezpečnostní prověrku neobdrželi, vodí zatím k letadlům do neveřejných prostor letiště doprovod. Ten piloty přivede na plochu, kde se pohybují běžně zahraniční posádky, které žádné podobné prověření nemají. Naprostá většina ze 14.000 zaměstnanců mezinárodních letišť již prověrku má. Například v ČSA již prověření chybí asi dvěma desítkám ze 4000 zaměstnanců.