Počet zemřelých s koronavirem v Česku překročil tři stovky

Počet zemřelých lidí nakažených koronavirem v Česku v úterý překročil hranici tří set. Vyplývá to z údajů zveřejněných na webu ministerstva zdravotnictví. Případů covidu-19 bylo v Česku potvrzeno dohromady přes 8600. Zemřelo tak zhruba 3,5 procenta z lidí, u nichž testy nemoc prokázaly. Dvě třetiny evidovaných nakažených se již vyléčily. V Evropské unii Česku patří v počtu obětí na milion obyvatel 18. místo. S celkovým počtem obětí je Česká republika ve světě na 42. místě, v EU ji patří 15. místo. Podle vyléčených je ČR na 34. místě na světě, v EU ji náleží 11. místo.

V pondělí počet nakažených koronavirem v Česku stoupl o více než sto, což je nejvyšší denní přírůstek od 21. dubna. Laboratoře provedly 7349 testů. Podíl nově zaznamenaných případů nákazy na počtu provedených testů tak stoupl z nedělních 0,59 procenta na 1,51 procenta, což je nejvyšší hodnota za celý květen.

Epidemiologové po uvolňování opatření z 11. května očekávali, že denní nárůst nových případů může vzrůst nad sto. Pokud se eale situace ještě zhorší, budou uvažovat, že další vlnu rozvolňování, která má přijít 25. května, posunou.