Policista střílel po autě zloděje, kulka zranila náhodného chodce

Policista v neděli v centru Prahy vystřelil na prchajícího muže podezřelého z krádeže dámské kabelky. Odražená kulka lehce zranila náhodného chodce, informovala na webu policejní mluvčí Iva Knolová. Policisté pronásledovali dva muže podezřelé z krádeže, jednoho zadrželi, druhý jim unikal autem. Protože předtím na zasahujícího policistu vozem najížděl, příslušník na auto vystřelil ze služební zbraně. "Střela, která zasáhla kapotu vozidla, se však odrazila a zasáhla kolemjdoucího chodce do holeně. Způsobila mu lehké zranění," uvedla mluvčí.

Policisté podle ní okamžitě přivolali záchrannou službou, která zraněného muže ošetřila. "To již ale podezřelý muž ujížděl z místa události," dodala mluvčí. Další pronásledování bylo neúspěšné, policie po muži nadále pátrá.

Policejní střelba kvůli ujíždějícím autům je v poslední době čím dál častější, jen tento měsíc bylo zaznamenáno několik případů. Výstražnou střelbou do vzduchu se minulou neděli pokusili zastavit ujíždějící automobil policisté v Bolaticích na Opavsku. Devatenáctiletý řidič a jeho osmnáctiletá spolujezdkyně jsou podezřelí z krádeže pohonných hmot na Opavsku. O několik dní dříve stříleli na ujíždějící automobil policisté v Ostravě. Na Ostravsku také začátkem dubna policejní výstřel za ujíždějícím vozem zasáhl a vážně zranil spolujezdkyni prchajícího řidiče.

Autor: Peter Gabaľ