Předsedou Českomoravského fotbalového svazu se stal Pavel Mokrý

Předsedou Českomoravského fotbalového svazu byl na valné hromadě v Praze zvolen Pavel Mokrý. Dosavadní místopředseda ve volbách porazil bývalého reprezentanta Ivana Haška a stal se na příští čtyřleté období nástupcem Jana Obsta. Delegáti tak nevyslyšeli volání po radikální změně a dali přednost uchazeči, který zasedal už v dosavadním vedení, v jehož funkčním období byla odhalena největší korupční aféra v historii českého fotbalu.

Výsledky voleb byly velmi těsné. V prvním hlasování získali oba kandidáti v české komoře 64 hlasů a jen jediný hlas je dělil od potřebné většiny. Na Moravě dostal Mokrý 38 hlasů, což mu tam stačilo ke zvolení. Jeho soupeř měl o čtyři hlasy méně. V české komoře se pak hlasování opakovalo, Mokrý dostal 72 hlasů a zvítězil.

Oba uchazeči se ještě na poslední chvíli pokusili získat nějaké hlasy. Ivan Hašek znovu slíbil výrazné zvýšení přílivu peněz do fotbalu. Slíbil získat půl miliardy korun ročně, což je téměř dvojnásobek současných příjmů. Hovořil o sto milionech navíc pro mládež, o nových programech pro amatérský a mládežnický fotbal, které osloví nové sponzory. "Nabízím osobní zodpovědnost a stoprocentní nasazení. Fotbalový zápas se hraje s jedním a ne s dvěma míči," řekl v narážce na údajnou zákulisní dohodu svého rivala Mokrého s Vlastimilem Košťálem, který už na třetí valné hromadě nekandidoval. Mokrý odmítl, že by s funkcemi kupčil. "Není to handl, ale pragmatické řešení dlouhodobé patové situace. Oceňuji ochotu české komory, jejíž kandidát odstoupil," řekl Mokrý.