Šéfem českého fotbalu chce být úspěšný manažér Jaroslav Míl

Stát se spojovacím článkem znesvářených skupin uvnitř českého fotbalu. Takový cíl si dal při své kandidatuře na předsedu Českomoravského fotbalového svazu sedmačtyřicetiletý Jaroslav Míl. Úspěšný manažer ze světa byznysu oznámil, že hodlá český fotbal vyvést ze současné krize a vrátit mu důvěryhodnost. Míl to uvedl v rozhovoru, který poskytl ČTK.

Ve světě obchodu je Míl dobře známou osobností. Úspěšně vedl energetický gigant ČEZ, nyní působí v čele Svazu průmyslu a dopravy ČR. Mnoho expertů tvrdí, že fotbal už dávno potřebuje schopného manažera, který nebude ovlivněn fotbalovými půtkami. Jsou však i takoví, kteří poukazují na to, že na případu klubových majitelů se často ukázalo, že racionálně uvažující lidé z oblasti obchodu často neunesou tíhu emocí, které fotbal přináší. Míl o podobných příkladech slyšel a tuší, jak se takoví lidé do problémů dostali. "Ve fotbalu se musí rozlišit ekonomická a sportovní oblast. Potíže nastaly vždy ve chvíli, kdy se lidé z řídící sféry začali plést do fotbalu," domnívá se kandidát.

Ve fotbalových kruzích vyvolalo prohlášení Jaroslava Míla rozporuplné reakce. Zatímco v české části je další kandidát vnímán zdrženlivě, z Moravy se ozývají hlasy, že právě Míl bude tajným trumfem pro říjnové volby. Přitom na červnové valné hromadě moravská komora podporovala Ivana Haška.