Sport

Skifař Ondřej Synek i dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic obsadili třetí místo v závěrečném závodu Světového poháru ve veslování v Lucernu. Podrazil s Helešicem díky tomu ovládli celkové pořadí disciplíny. Zatímco Podrazil s Helešicem startovali ve všech třech dílech seriálu, Synek druhý závod vynechal. Po vítězství v Bělehradě i dnes začal finále dobře a do poloviny trati vedl. Poté ale přišel nástup Novozélanďana Roberta Mansona, který jeho náskok zlikvidoval, dostal se do vedení a jistě si dojel pro vítězství. Českého pětinásobného mistra světa, který letos ještě neprohrál, předstihl i Němec Oliver Zeidler. Za Mansonem Synek zaostal o více než čtyři sekundy, mocně finišující Mahé Drysdale z Nového Zélandu jej ale už neohrozil.

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil skončil sedmý ve Velké ceně Německa a jen o dvě příčky zaostal za nejlepším výsledkem sezony z minulého závodu Moto3 v Nizozemsku. Pošesté v sezoně se prosadil do první desítky, a to přitom stejně jako před dvěma týdny v Assenu neměl příliš výhodnou pozici na startu. V sobotní kvalifikaci si zajistil na roštu až 21. místo a sedmou řadu. Před Velkou cenou České republiky, která se pojede 5. srpna, si Kornfeil polepšil o příčku na sedmé místo v pořadí mistrovství světa.

Cyklista Adam Ťoupalík skončil šestý v silničním závodě na mistrovství Evropy do 23 let ve Zlíně. Na vítězného Švýcara Marca Hirschiho i na medaili ztratil osm sekund. Druhý skončil Victor Lafay z Francie, třetí byl Španěl Aragon Barcelo. Další český cyklista Jakub Otruba skončil na 22. místě se ztrátou pěti minut a 28 sekund na vítěze. V závodu juniorů obsadil Karel Vacek pátou pozici.

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková je od soboty dvojnásobnou matkou. Olympijská vítězka a mistryně světa přivedla v hořovické porodnici na svět druhého syna. S přítelem Lukášem Novotným, s kterým už mají pětiletého Janka, mu dali jméno Darek. Sedmatřicetiletá Špotáková už v průběhu těhotenství avizovala, že se hodlá k atletice vrátit. Chce se připravit na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu.