Sport

Fotbalová Sparta Praha kvůli výtržnostem fanoušků v nedávném 2. předkole Evropské ligy se Spartakem Subotica bude muset odehrát příští domácí utkání v pohárech bez diváků. Disciplinární komise navíc letenskému klubu udělila hned dvě pokuty 50 tisíc eur, což je dohromady v přepočtu přes dva a půl milionu korun. Sparta o tom informovala na svém webu.

Fotbalisté Sigmy Olomouc byli blízko velmi cennému výsledku, v úvodním duelu 4. předkola Evropské ligy ale nakonec prohráli doma 0:1 se Sevillou. O výhře šestého nejlepšího týmu Evropy a nejúspěšnějšího týmu v historii soutěže rozhodl Pablo Sarabia.

Tenistka Petra Kvitová čtyři dny před startem US Open odstoupila kvůli bolesti v rameni ze čtvrtfinálového utkání v New Havenu proti Carle Suárezové. Česká jednička si po prohraném prvním setu v poměru 3:6 vyžádala lékařské ošetření a po něm zápas skrečovala.

Petra Kvitová zahájí US Open coby pátá nasazená utkáním s Yaninou Wickmayerovou z Belgie, turnajovou osmičku Karolínu Plíškovou čeká v 1. kole Zarina Dijasová z Kazachstánu. Barbora Strýcová, která je v New Yorku nasazena jako číslo 23, bude znát soupeřku až po skončení kvalifikace. Jediný český tenista v hlavní soutěži Jiří Veselý se v 1. kole utká s francouzským držitelem divoké karty Corentinem Moutetem.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký je hlavním favoritem Barum rallye ve Zlíně, tentokrát však bude mít hvězdného vyzyvatele. Na domácích tratích, kde od roku 2014 Kopecký neprohrál, jej chce porazit španělská hvězda mistrovství světa WRC Daniel Sordo. Pořadatelé pro posádky připravili trať s 15 rychlostními zkouškami. Začne se tradičně večer od 21:15 městskou erzetou ve Zlíně.