Sport

České tenistky vyhrály pošesté za osm let a pojedenácté v historii Fed Cup. Hrdinkou finále se při nachlazení Petry Kvitové stala Kateřina Siniaková, která v pražské O2 areně získala dva body a zasloužila se o triumf nad americkými obhájkyněmi titulu 3:0 na zápasy. Vítězný bod dvaadvacetiletá Siniaková vybojovala v duelu se Sofií Keninovou, v kterém odvrátila dva mečboly a vyhrála 7:5, 5:7 a 7:5 za více než tři a tři čtvrtě hodiny. Pod vedením nejúspěšnějšího kapitána Fed Cupu Petra Pály zvedly Češky nad hlavu stříbrný pohár také v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016. Předtím se v dobách Československa radovaly v letech 1975, 1983, 1984, 1985 a 1988.

Českou Atletkou roku je znovu oštěpařka, tentokrát Nikola Ogrodníková. Vicemistryně Evropy a medailistka z mítinků Diamantové ligy získala v tradiční anketě atletických funkcionářů, trenérů a novinářů 1225 bodů a nechala o více než sto bodů za sebou stříbrnou chodkyni z ME Anežku Drahotovou. Orgoníková na trůnu vystřídala devítinásobnou vítězku Barboru Špotákovou, která tuto sezonu kvůli mateřským povinnostem vynechala. Třetí příčku obsadil koulař Tomáš Staněk, bronzový medailista z halového mistrovství světa a čtvrtý muž ME pod širým nebem.

Čeští hokejisté zakončili turnaj Karjala v Helsinkách výhrou nad celkovým vítězem Ruskem 5:2. Hattrickem se pod úspěch podepsal útočník Dominik Kubalík. Pod novým koučem Milošem Řihou starším tak čeští reprezentanti v úvodním podniku Euro Hockey Tour poprvé bodovali. Říhův výběr šel do utkání s vědomím, že ani případný úspěch mu nepomůže z poslední čtvrté příčky.