Sport

Tenistka Barbora Strýcová získala na antukovém turnaji v Madridu druhý letošní titul ve čtyřhře a třetí společný se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Pátá nasazená dvojice porazila ve finále podniku nejvyšší kategorie Premier Mandatory kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 6:3, 6:1. Triumf ve španělské metropoli Strýcovou posune v deblovém žebříčku WTA na třetí místo. Světové čtyřhře tak bude od pondělka kralovat české trio Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Strýcová, pro niž je třetí příčka osobním maximem.

Čeští hokejisté porazili v úvodním vystoupení na mistrovství světa v Bratislavě obhájce titulu Švédy 5:2. Češi v utkání skupiny B rychle vedli, po obratu ve druhé třetině prohrávali 1:2, ale sami kontrovali a porazili Seveřany podruhé během necelého týdne. Útočník Jakub Vrána vstřelil dva góly. Dalším soupeřem svěřenců Miloše Říhy, jenž prožil premiéru na MS v pozici hlavního kouče, bude dnes ve 20:15 Norsko, které podlehlo Rusku 2:5.

Štafeta běžců na 4x100 metrů Zdeněk Stromšík, Jan Veleba, Jan Jirka a Dominik Záleský překonala na mítinku World Relays v Jokohamě časem 38,77 sekundy letitý český rekord. Kvarteto sprinterů ubralo pět setin z rekordního času svých předchůdců, kteří ho zaběhli na olympijských hrách v Mnichově v roce 1972. Česká čtveřice rekordním výkonem obsadila v rozbězích v Jokohamě celkově dvanácté místo a o dvě pozice jí unikl postup na podzimní mistrovství světa v Dauhá, kam z World Relays projde nejlepší desítka. Stromšík, Veleba, Jirka a Záleský zaostali za desátými Nizozemci o rovnou desetinu sekundy.