Sport

Česká tenistka Kristýna Plíšková ve druhém kole v Bukurešti porazila 6:0 a 6:2 Ysaline Bonaventureovou z Belgie a potřetí v sezoně si zahraje čtvrtfinále. V něm turnajová osmička nastoupí proti jedničce a obhájkyni titulu Anastasiji Sevastovové z Lotyšska, nebo domácí Patricii Marii Tigové.

Český tenista Jiří Veselý si na turnaji v Umagu druhé čtvrtfinále v sezoně nezahraje. Ve druhém kole na chorvatské antuce prohrál 6:3, 4:6 a 4:6 s osmým nasazeným Argentincem Leonardem Mayerem.

Kamerunský fotbalista Georges Mandjeck si u FIFA stěžuje na Spartu, kde má ještě rok platnou smlouvu. Tu považuje za neplatnou a chce ji rozvázat.

Fotbalisté Slovanu Bratislava senzačně vypadli hned v 1. předkole Ligy mistrů s černohorskou Sutjeskou Nikšič. Slovenský šampion ve venkovní odvetě prohrál 2:3 v penaltovém rozstřelu, když zápas po 90 minutách i prodloužení skončil stejně jako úvodní duel před týdnem 1:1.

Do Brna se vrací první československá olympijská medaile, kterou v roce 1924 vybojoval v Paříži Bedřich Šupčík ve šplhu na osmimetrovém laně bez přírazu. Lidé uvidí medaili závodníka Sokola Brno I na výstavě Branky Body Brno na Špilberku od soboty.