Sport

Čeští tenisté porazili Chile ve čtvrtfinále Davisova poháru 4:1. V nedělních dvouhrách nejprve snížil stav domácí Jorge Aguilar, který porazil Lukáše Dlouhého ve dvou setech 6:1 a 7:6. V závěrečném duelu pak Ivo Minář porazil Cristobala Saaverdu-Corvalana 7:6 a 6:2.

Celkem devět českých tenistek se nakonec dostalo přímo do hlavní soutěže turnaje ECM Prague Open, který začne v pondělí na pražské Štvanici s dotací 220.000 dolarů. Nejtěžší los má čerstvá vítězka juniorky ve Wimbledonu Kristýna Plíšková, která v 1. kole narazí na španělskou antukářku Anabel Medinaovou.

Ani ve třetím závodu nenašel skifař Ondřej Synek přemožitele a popáté v kariéře ovládl celkové hodnocení Světového poháru. Stejně jako v Bledu a v Mnichově vyhrál i v nedělní regatě v Lucernu. Demonstroval tak skvělou formu, která by měla gradovat ziskem zlaté medaile na listopadovém mistrovství světa na Novém Zélandu. Skifařka Miroslava Knapková skončila ve finálovém závodu SP v Lucernu druhá za běloruskou legendou Jekatěrinou Karstenovou-Chodotovičovou.

Sestry Jitka a Lenka Antošovy vybojovaly ve dvojskifu celkově druhé místo ve Světovém poháru. V závěrečném závodu v Lucernu zopakovaly čtvrtou příčku z května z Bledu a spolu se stříbrem z Mnichova nasbíraly 14 bodů. Ke konečné druhé příčce za suverénními Britkami Anně Watkinsové a Katherině Graingerové jim pomohla absence Číňanek.

Liberecký fotbalista Bořek Dočkal se stal nejméně na rok hráčem tureckého Konyasporu. V klubu podepsal roční hostování, smlouva mezi kluby však obsahuje také opci o přestupu, pak by fotbalista získal další tříletý kontrakt.

Vítězem cyklistického závodu Czech Cycling Tour se stal Leopold König, druhý skončil Tomáš Bucháček. Závěrečnou etapu vyhrál Alois Kaňkovský.

Český cyklista Roman Kreuziger z Liquigasu obsadil čtvrté místo v druhé horské etapě Tour de France, což pro něj značí nejlepší dílčí umístění ve slavném závodu. V celkovém pořadí se tak posunul po osmém dnu na sedmou příčku.

První jízdu mistrovství světa superbiků v Brně vyhrál třiadvacetiletý Brit Jonathan Rea na hondě před vedoucím jezdcem seriálu Italem Maxem Biaggim na aprilii, v odpolední druhé jízdě si pak oba nejlepší závodníci pořadí vyměnili. Jakub Smrž ani jednu jízdu nedokončil.