Sport

Čeští oštěpaři ovládli atletický mítink v Dubnici s výkony přes 80 metrů. Vyhrál Vítězslav Veselý, který hodil 82,89 metru, a porazil o více než jeden a půl metru druhého muže letošních světových tabulek Petra Frydrycha (81,23). Prvenství v neděli večer vybojoval také český rekordman Petr Svoboda běhu na 110 metrů překážek, jenž časem 13,39 předstihl o dvě setiny druhého Američana Jasona Richardsona. Závod na 400 metrů vyhrála Denisa Rosolová. Její výkon 51,83 však v běhu B o jedinou setinu překonala Američana Shana Coxová.

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek získal na mistrovství světa v kanadském Baie-Comeau zlato v časovce. K pěti titulům z paralympijských her tak přidal čtvrté prvenství na světových šampionátech. Michal Stark a David Vondráček vybojovali ve svých kategoriích po jedné bronzové medaili. V nedělním závodu s hromadným startem dojel Ježek na šestém místě. K další medaili chyběly českému cyklistovi s podkolenní amputací tři sekundy.

Šestnáctiletá plavkyně Lenka Štěrbová, která se chtěla stát nejmladší českou pokořitelkou kanálu La Manche, kvůli špatnému počasí nakonec svůj pokus ani nezahájila a odjela domů. Nejmladším českým plavcem, jenž zdolal La Manche, tak zůstal Filip Pytel, kterému bylo v době pokusu v roce 2007 osmnáct let. Lodivod Reg Brickell čekal až do posledního termínu na změnu počasí, které bylo ale i o víkendu nepříznivé.