Sport

Jaroslav Kulhavý vyhrál závěrečný závod Světového poháru v cross country na horských kolech v americkém Windhamu. Dokázal to jako první Čech v historii. V konečném pořadí SP je Kulhavý třetí, celkově zvítězil tentokrát druhý Nino Schurter. Švýcarského mistra světa porazil český závodník o 14 sekund. O svém vítězství rozhodl český biker až v posledním sjezdu půldruhého kilometru před cílem.

Michal Prokop skončil v závěrečném závodu Světového poháru na horských kolech druhý ve fourcrossu. Tomáš Slavík a Jana Horáková byli ve Windhamu třetí. V celkovém pořadí šestidílného seriálu předčil Slavíka jen australský mistr světa Jared Graves, který triumfoval i v sobotu. Horáková byla v konečné klasifikaci SP třetí a Prokop čtvrtý.

Tenistka Květa Peschkeová vyhrála spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou čtyřhru na turnaji v New Havenu, který byl generálkou před posledním grandslamem sezony US Open. Peschkeová nastoupila se Srebotnikovou letos posedmé ve finále čtyřhry a získala druhý titul. Nejvýše nasazený pár odvrátil v úvodní sadě setbol a porazil domácí Američanky Bethanii Mattekovou-Sandsovou a Meghann Shaugnessyovou 7:5, 6:0.

Skokan na lyžích Borek Sedlák obsadil v závodu letní Grand Prix v Hakubě deváté místo. Stejně jako v sobotu se tak postaral o nejlepší výsledek českých reprezentantů v Japonsku. Sedlák, který se v sobotu pátým místem postaral o české maximum v dosavadním průběhu seriálu, předvedl skoky dlouhé 125,5 a 123 metrů. Bodovali také zbývající čeští skokani: Jan Matura obsadil 14. místo a Lukáš Hlava byl o čtyři příčky horší.

Obránce Tomáš Ujfaluši v rozhovoru pro Nedělní Sport prohlásil, že se do fotbalové reprezentace už nevrátí. O jeho možném zařazení do národního mužstva, které na podzim čekají zápasy kvalifikace mistrovství Evropy, v týdnu hovořil trenér Michal Bílek. Dvaatřicetiletý zadák Atlétika Madrid, čerstvý vítěz Superpoháru, se reprezentace vzdal minulý rok na jaře. Bílek při zveřejnění nominace na úvodní zápas kvalifikace proti Litvě nevyloučil, že by se Ujfaluši mohl do týmu vrátit. To však nyní sám fotbalista vyloučil.

Přemysl Kubala s Petrem Benešem obhájili titul mistrů republiky v plážovém volejbalu. Na šampionátu ve Slavkově u Brna ve finále porazili Michala Bízu s Robertem Kufou 21:14 a 21:15. Na třetím místě skončili Jan Dumek s Martinem Tichým. Kubala s Benešem svým výkonem potvrdili, že jsou nejen žebříčkově, ale i po herní stránce nejlepším současným českým párem. Celým turnajem prošli bez porážky.