Sport

Kajakář Vavřinec Hradilek vyhrál v Seu d'Urquell po dvou letech závod Světového poháru a prožil největší úspěch od stříbra na loňských olympijských hrách v Londýně. Trať ve Španělsku projel čistě s náskokem sekundy a tří desetin před druhým Lucienem Delfourem z Austrálie.

Kanoista Michal Jáně skončil těsně čtvrtý na Světovém poháru vodních slalomářů ve Španělsku, druhé stupně vítězů v sezoně mu unikly o jedinou setinu vteřiny. Finálový závod na olympijském kanálu z roku 1992 v Seu d'Urquel projel čistě bez trestné sekundy, stejně jako šest soupeřů. Nejrychlejší z nich byl Slovinec Anže Berčič.

Čeští junioři ve složení Marek Schuster, Adam Chloupek a Michal Hubáček i juniorky Lenka Knapová, Kateřina Chromá a Vendula Horčičková získali na domácím mistrovství světa v orientačním běhu zlaté medaile.

Český tenista Jiří Veselý své čtvrté letošní finále v challengeru ve triumf neproměnil. V německém Braunschweigu podlehl domácímu Florianu Mayerovi 6:4, 2:6 a 1:6, ale už postupem do semifinále si zajistil premiérový posun do první stovky světového žebříčku. Veselý postoupil do finále challengeru čtyřikrát a pokaždé v tomto roce. Vyhrál v tureckém Mersinu a Ostravě, ve finále v Prostějově podlehl Radku Štěpánkovi.

Cyklista Roman Kreuziger dojel v 8. etapě Tour de France sedmý a celkově je šestý. Etapový triumf i žlutý trikot lídra získal Brit Chris Froome.

Dva z deseti českých hokejistů, kteří vstoupili na trh s volnými hráči, mají po prvních hodinách od jeho otevření jistotu nového angažmá. V týmu úřadujících šampionů z Chicaga bude pokračovat zkušený bek Michal Rozsíval. Překvapivě brzy se dočkal i Rostislav Olesz, jehož právě Blackhawks vykoupili nedávno ze smlouvy. Bude hrát za New Jersey, kde se potká s dalším českým útočníkem Patrikem Eliášem. Jaromír Jágr dosud novou smlouvu nepodepsal.

Plážoví volejbalisté Robert Kufa s Janem Hadravou dohráli na mistrovství světa v Polsku v prvním kole play off. Brazilcům Evandrovi s Vitorem Felipem, kteří byli nasazeni jako číslo 20, podlehli 15:21, 14:21. Stejně jako české olympioničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou se dělí o 17. místo.

Fotbalisty Slavie by mohl posílit stoper Jiří Krejčí. Sedmadvacetiletý obránce, který naposledy působil v maďarském týmu Pécs, je pražském klubu na testech a nastoupil v dnešním přípravném duelu proti Hradci Králové.

Fotbalisté pražské Sparty nedohráli páteční přípravný zápas na soustředění v Rakousku proti Admiře Wacker Mödling. V 60. minutě přiletěl pravděpodobně od jednoho z letenských příznivců směrem k hrací ploše dělbuch a rozhodčí po poradě s kapitány obou týmů duel předčasně ukončil.