Sport:

Legendární kanonýr Josef Bican bude uveden do Síně slávy českého fotbalu. Fotbalová asociace ČR se tentokrát dohodla s jeho synem Ivanem a bývalého reprezentačního útočníka ocení při středečním 100. výročí narození slavného hráče.

Fotbalisté Slavie při premiéře pod novým koučem Miroslavem Koubkem prohráli v Jablonci 1:2. Domácí v duelu 9. ligového kola vedli po rychlé brance Jana Kopice, za Slavii sice srovnal po změně stran Dávid Škutka, ale drama rozhodl ve čtvrté minutě nastavení obránce Vít Beneš. Slávisté potřetí za sebou nebodovali a do derby se Spartou půjdou z předposledního místa. Jablonec poskočil na šestou příčku.

Hokejisté Slavie si drží i po 4. kole Tipsport extraligy neporazitelnost a po vítězství nad Hradcem Králové 2:1 v prodloužení vedou tabulku o dva body před Pardubicemi, mistrovskou Plzní a Kometou Brno. Třinecký útočník Jan Peterek vyrovnal na ledě Plzně historický rekord s 1091 starty v nejvyšší soutěži, protože lídr František Ptáček v dresu Hradce Králové na ledě Slavie chyběl.

Čeští volejbalisté na mistrovství Evropy třikrát prohráli a turnaj pro ně skončil hned po základní skupině. Po porážkách s Bulharskem a Ruskem svěřenci nizozemského trenéra Stewarta Bernarda nestačili v Gdyni ani na Německo, kterému podlehli 0:3 po setech 13:25, 23:25 a 20:25.

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Tokiu do třetího kola. Sedmá nasazená hráčka porazila světovou juniorskou jedničku Belindu Bencicovou ze Švýcarska po setech 7:5 a 6:4. Kvitovou napodobila i Lucie Šafářová. Vítězka z Québecu vyřadila ve 2. kole turnajovou osmičku Robertu Vinciovou z Itálie po výhře 7:5 a 6:4. Příští soupeřkou třiadvacetileté Kvitové, semifinalistky v Tokiu z roku 2011, bude Číňanka Pcheng Šuaj, nebo americká tenistka Madison Keysová.

Fotbalisté Plzně hráli v utkání 9. ligového kola s Duklou Praha 0:0. Obhájce titulu v nejvyšší soutěži podruhé za sebou remizoval a na vedoucí Spartu Praha ztrácí už čtyři body. Západočeši byli v sobotním duelu aktivnější, brankáře Radu ale nepřekonali. Nováčkovi Pospíšilovi zkazila radost tyč. Dukla popáté za sebou neprohrála a zůstává šestá.

Hokejisté Lva Praha vyhráli i třetí domácí zápas v nové sezoně Kontinentální ligy, úřadujícího šampiona soutěže Dynamo Moskva porazili 2:1. Zápas sledovalo 6746 diváků, což je nejvyšší dosavadní klubová návštěva v sezoně.

Stáj Omega Pharma-QuickStep českého miliardáře Zdeňka Bakaly obhájila na MS v silniční cyklistice ve Florencii prvenství v časovce družstev.

Obchodní portál aukro.cz ve spolupráci s Viktorií Plzeň stahuje z prodeje předražené lístky na fotbalovou Ligu mistrů. Nejdražší byla nabídka balíčků na tři zápasy v celkové hodnotě 60.000 korun. ČTK o tom informoval server Aukro.