Testování kolektivní imunity - v Praze naplnili kapacity u dospělých

V Praze byla naplněna kapacita odběrů pro studii kolektivní imunity vůči covid-19 u všech kategorií dospělých. Testovat se budou jen děti. Od neděle 26. dubna je pro ně vyhrazeno testovací místo v Kateřinské zahradě nově už od 10:00. ČTK to řekla mluvčí 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Petra Klusáková.

V Brně už odborníci netestují seniory z věkové skupiny 60 až 89 let. Potřebný počet seniorů už otestovali v minulých dnech. Také zde nejvíce potřebují zástupce z věkové skupiny osm až 17 let. Upozorňují, že všichni nezletilí z této věkové skupiny, musí na test přijít se svým zákonným zástupcem, jinak do testování nemohou být zapojeni. O testování v Olomouckém kraji má největší zájem střední generace. Podle odborníků v reprezentativním vzorku dobrovolníků, kteří se do testovací studie zapojili, chybí ještě několik set seniorů.

Bez dlouhých front se obešlo testování kolektivní imunity vůči covid-19 v Litoměřicích. Podle odhadů už v sobotu odbavili na výstavišti Zahrady Čech přes 500 lidí