Týden s architekturou zájemcům představí kvalitní moderní tvorbu

Již v pondělí si mohou první zájemci o kvalitní novou českou architekturu prohlédnout například rekonstrukci paláce Langhans v Praze či provozní budovu Dopravního podniku města Brna. Budovami je v rámci Archifestu 2004 provedou sami tvůrcové. Celkem se během expedice moderní architektura, jak hlavní program festivalu nazývají organizátoři, otevřou brány osmadvaceti objektů.

Na týdenním festivalu moderní architektury se kromě Prahy a Brna bude prezentovat také Litomyšl. "Díky starostově osvícenému přístupu se Litomyšl stala jakýmsi královstvím české moderní architektury," řekl ČTK šéfredaktor časopisu Architekt Jiří Horský. Vysvětlil tak důvod, proč je toto město také v programu festivalu. "Chceme lidem ukázat, co je dobrá současná architektura," popsal záměr organizátorů Archifestu.

Návštěvníci týdne s architekturou se mohou těšit například na Müllerovu vilu v Praze-Strašnicích, dřevěnou továrnu na svítidla v Praze-Kolodějích, veslařský klub Slavie Praha, areál rodinných domů "Pod Kozincem" v pražských Horních Měcholupech, radnici v Brně-Komíně, dům Kapitol v Brně či na brněnské Centrum služeb Jihomoravské plynárenské.