U návštěvníků Love Planet nejvíce bodovali Franz Ferdinand

Největší potlesk od diváků během úvodního dne mezinárodního hudebního festivalu Love Planet na pražském Výstavišti sklidila v pátek britská kytarová kapela Franz Ferdinand. Již na začátku jejího bloku se roztančila a společně s muzikanty začala zpívat texty písní velká část několikatisícového publika, jež zcela zaplnilo prostor před pódiem. "Děkuji", způsobně odměnil posluchače za snahu zpěvák Alex Kapranos. "Bavíte se dobře?" ujišťoval se o chvíli později opět česky. Odpovědí byl zuřivý aplaus.

Výrazně méně lidí si přišlo vychutnat úvod setu druhé hlavní hvězdy večera, britských Pet Shop Boys. Zatímco Franz Ferdinand byli objevem předloňské sezony a loni svou pozici na ostrovní hudební scéně potvrdili ziskem dvou ocenění Brit Awards, Pet Shop Boys patří ke stálicím již čtvrtstoletí. Zpěvák Neil Tennant a klávesista Chris Lowe přes pokročilou večerní hodinu na svoje vystoupení do parku přilákali řadu příznivců, někteří z nich s sebou vzali i své malé děti.

Protipólem obou "učesaných" britských kapel byli v podvečer američtí Ministry. Temná metalová hudba s příměsí elektroniky podbarvovala drsný zpěv démonického Ala Jourgensena. Jeho vystoupení připomínalo magický rituál, při němž jako kněz s rukama nad hlavou dirigoval posluchače. Pochmurnou atmosféru dotvářely i doplňky na scéně. Zpěvák měl mikrofon umístěn na stojanu poskládaném ze zvířecích kostí a parohů, v konstrukci nechyběla ani kravská lebka s velkými rohy. Stejnými artefakty měl svou soupravu nástrojů vyzdobenou také bubeník.