Úvodní kolo jarní části fotbalové ligy

Plzeň - Mladá Boleslav 0:0 - Jarní fotbalová premiéra na západě Čech mezi Plzní a Mladou Boleslaví branku nepřinesla. Větší ztráta je to pro hosty, kteří přišli o další dva body v bojích o mistrovský titul.

Kladno - Příbram 0:0 - oba celky bojují o záchranu v nejvyšší soutěži. Příbram tak ani na osmý pokus nevyhrála a zůstává předposlední, Kladno čeká na vítězství už čtyři utkání.

Most - Zlín 0:0 -nepříliš pohledné utkání se sice neslo po většinu času v režii domácích, ti však na pozorně a důrazně bránící Zlín recept najít nedokázali. Šance tak přišly až v samém závěru utkání, v němž dokonce domácí Pikl nastřelil břevno, ale s výsledkem ani on pohnout nedokázal.

Olomouc - Ostrava 1:3 - fotbalisté Ostravy připravili Sigmě první domácí porážku od nástupu kouče Vlastimila Petržely. Baník před dvanácti tisíci diváky zničil soupeře smrtícími brejky, po kterých dal dvě ze tří branek.

Brno - České Budějovice 5:0 - excelentní výkon podložený i přesnou koncovkou vynesl fotbalistům Brna jasné vítězství.

Slovácko - Teplice 2:2 - (hráno v sobotu) Teplice poslal v prvním poločase do vedení krásnou střelou Džeko, domácí po přestávce dvěma slepenými góly Němčického a Görnera otočili. Dělbu bodů obstarala v 70. minutě hlavička Lukáše. Slovácko zůstává v tabulce poslední.

Vedoucí trio Sparta, Slavia a Liberec má zápas 18. kola teprve před sebou, čtvrtá Mladá Boleslav se neprosadila v Plzni.