V Praze začaly první protesty proti summitu NATO, zatím bez incidentů

Ve středu večer dorazil průvod několika stovek levicových odpůrců NATO ze Staroměstského náměstí před Úřad vlády. Předseda klubu komunistických poslanců Pavel Kováčik odešel v doprovodu komunistických politiků na vrátnici předat text Pražské výzvy. Po předání výzvy se levicoví vůdci vrátili před budovu, kde na ně čekali demonstranti skandující hesla Zrušte NATO a Georgi, vrať se domů. Odpovídal jim osamělý mladík, který stál před vládní budovou a volal: Georgi, zůstaň a Zrušte komunisty. Demonstranti s sebou přinesli transparenty s nápisy "Bída, války, terorismus=kapitalismus" či "Lepší Švejk než Rambo". Jiní nesli rudé prapory se srpem kladivem nebo portréty kubánského revolucionáře Che Guevary. NATO podle Grebeníčka způsobilo při bombardování Jugoslávie ohromné škody, které připomínají živelnou katastrofu. Dopustilo se prý i válečných zločinů. Severoatlantická aliance ve své současné podobě nemá právo na existenci, řekl Grebeníček. Podle něj je ostudné, že se její summit koná v Praze. Účastníci komunistické protestní akce proti NATO se po výzvě pořadatelů k rozchodu za zpěvu Internacionály vydali různými směry.

Zhruba 250 anarchistů se ve středu večer dalo na pochod k policejním zátarasům, jež chrání pražský Obecní dům, kde by měli večeřet účastníci summitu NATO. V přilehlé ulici Na příkopě se na demonstraci proti alianci sešlo celkem 500 lidí, polovinu z nich tvořili novináři a přihlížející. Akce před 19:00 připomínala street party. Počet policistů u zátarasů od jejího počátku vzrostl zhruba na čtyřnásobek. Anarchisté politikům vyčítají, že zatímco oni se účastní honosné večeře a utrácejí peníze za zbraně, lidé jinde ve světě mezitím umírají hlady. Do bílých umělohmotných misek nabízejí přítomným vegetariánský guláš, těstoviny se zeleninou a čaj. O teplé pokrmy mají demonstranti i někteří Pražané v chladném počasí velký zájem.

Tři desítky levicových odpůrců Severoatlantické aliance se shromáždily na Palachově náměstí na ohlášené demonstraci proti summitu NATO. Akci pořádala skupina revoluční mládeže REVO a Inciativa proti válce. "Mír v duši, Georgi Bushi" hlásal rudý transparent se srpem, kladivem a pěticípou hvězdou. "Pryč s válkou, pryč s kapitalismem" vyjadřují další hesla názory protestujících.