Ze sportu:

Čeští hokejisté jsou největším tahákem pro fanoušky na mistrovství světa v Rakousku. Tým Vladimíra Růžičky vede tabulku návštěvnosti - jeho sedm zápasů navštívilo 51.593 diváků, což je v průměru 7370 na zápas. Celkově dosavadních 52 duelů šampionátu shlédlo na stadionech ve Vídni a Innsbrucku 293.184 příznivců, v průměru 5638 na utkání.

Čeští tenisté se na Světovém poháru v Düsseldorfu utkají v Červené skupině s obhájci titulu z Chile, Argentinou a Francií. Tyto soupeře trojici Jiří Novák, Tomáš Berdych a Michal Tabara přisoudil páteční los, který do Modré skupiny svedl Švédy, Španěly, domácí Němce a Američany. Turnaj začne v neděli.

S medailovými ambicemi odcestovali na evropský šampionát do maďarského Debrecínu čeští duatlonisté. Všechny kategorie junioři, závodníci do 23 let i elite budou o medaile bojovat v neděli 15. května. "Máme velmi silné družstvo a očekávám dobré výsledky," řekl koordinátor českého reprezentačního celku Jiří Seidl, který i proto nominoval čtvrtého muže. Vedle Filipa Ospalého, Daniela Fekla a Jana Kubíčka bude v Maďarsku startovat také Petr Minařík.