Ze sportu:

Běžec na lyžích Aleš Razým obsadil v předposlední etapě Tour de Ski, kterou byla klasická desítka ve Val di Fiemme, jako nejlepší z Čechů 21. místo. Martin Jakš byl šestadvacátý, navzdory tomu si o tři příčky polepšil na průběžné 14. místo. Ženy měly na pořadu klasickou pětku, na níž Eva Vrabcová-Nývltová skončila třiadvacátá a klesla z průběžného šestého místa na hranici první desítky.

Sdruženář Miroslav Dvořák si dojel ve dvacetistupňovém mrazu v Čajkovském pro druhé umístění na stupních vítězů ve Světovém poháru. Šestadvacetiletý Čech v Rusku obsadil třetí místo a vyrovnal svůj nejlepší výsledek v kariéře, jehož dosáhl před rokem v Almaty.

Finský skokan na lyžích Anssi Koivuranta vyhrál jednokolový závod Turné čtyř můstků v Innsbrucku. Nejlepším Čechem byl na 22. místě Jan Matura, o čtyři příčky za ním skončil Antonín Hájek. Velké problémy měl Lukáš Hlava, kterého po odrazu rozhodil silný poryv větru a český reprezentant měl co dělat, aby nespadl. Druhé kolo bylo zrušeno kvůli silnému větru.

Biatlonista Michal Šlesingr obsadil zásluhou bezchybné střelby páté místo ve stíhacím závodu SP v Oberhofu. Vyhrál Nor Emil Hegle Svendsen.

Klára Zakopalová zahájila novou tenisovou sezonu třetím deblovým titulem v kariéře. Jednatřicetiletá pražská rodačka společně s Rumunkou Monicou Niculescuovou vyhrála turnaj v Šen-čenu. Dvouhru ovládla domácí favoritka Li Na.

Čeští volejbalisté zahájili boj o postup na letošní mistrovství světa porážkou. Národní tým prohrál v Opavě svůj úvodní kvalifikační zápas s Nizozemskem 0:3 po setech 14:25, 19:25 a 33:35. Dnes se čeští hráči utkají s Kyprem.

České volejbalistky prohrály v kvalifikaci mistrovství světa s Bulharskem 0:3 po setech 14:25, 19:25 a 22:25. V neděli Češky potřebují porazit Slovensko, aby měly šanci zahrát si v září v Itálii mezi elitou.

Čeští házenkáři prohráli v druhém zápase přípravného turnaje v Maďarsku před ME s Poláky 23:31 a nenavázali na páteční triumf nad domácím týmem.

Hokejisté Sparty vyhráli v 35. kole Tipsport extraligy v Brně 4:2 a upevnili si vedení v soutěži. Druhý Hradec Králové totiž nezvládl zápas na ledě Vítkovic, kde bez svého kapitána a nejproduktivnějšího hráče Jiřího Šimánka prohrál 2:6. Sparta má v čele náskok již čtrnáct bodů.

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v 35. kole extraligy nad Plzní 3:1 a uspěli proti svému přemožiteli z loňského semifinále po čtyřech porážkách za sebou. Pražané zabrali po dvou prohrách. Mistrovská Plzeň, která nastoupila bez kapitána Martina Straky, venku popáté za sebou nebodovala.

Hokejisté Pardubic v 35. kole extraligy na domácím ledě porazili Liberec 4:1. Vítězný gól dal v polovině zápasu v přesilovce Endál. Liberec stihl ještě ve třetí třetině utkání zdramatizovat, avšak dva góly Pardubic v závěrečné pětiminutovce rozhodly.

Hokejisté Zlína porazili v 35. kole extraligy Chomutov 3:2 po samostatných nájezdech, duel rozhodl v osmé sérii obránce Petr Zámorský. Piráti dokázali smazat dvoubrankové manko a vynutit si prodloužení, i páté nájezdy v sezoně však prohráli. Poslední tým soutěže ale bodoval poprvé po sedmi porážkách v normální hrací době.

Hokejisté Třince vyhráli v 35. kole extraligy na ledě Kladna 2:1 a ukončili tak dlouhé čekání na gól na kluzištích soupeřů u výhru venku. O dvoubodovém zisku Ocelářů, kteří se z venkovních duelů vraceli před dneškem šestkrát poraženi, rozhodl Vojtěch Polák, který nastoupil za Třinec poprvé v sezoně.

Hokejisté Karlových Varů porazili v 35. kole extraligy Litvínov 2:1 a přiblížili se tak svému soupeři i desátému místu v tabulce na šest bodů. Všechny branky padly v přesilových hrách.

Čeští florbalisté utrpěli v přípravném zápase v Göteborgu debakl s domácími mistry světa Švédy 2:13. Duel v hale Scandinavium, který se hrál v rámci mládežnického turnaje Gothia Cup a byl součástí propagace prosincového mistrovství světa, sledovalo ve zcela zaplněném hledišti 11.132 diváků.