Ze sportu:

Biatlonistka Gabriela Soukalová získala za 13. místo v závodě s hromadným startem v Oberhofu zpět žlutý dres pro vedoucí ženu Světového poháru.

Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová skončila v Tour de Ski osmá a dosáhla druhého nejlepšího českého výsledku mezi ženami v historii. Martin Jakš obsadil po sedmi etapách jedenácté místo. Pro vítězství si do cíle na sjezdovce Alpe Cermis ve Val di Fiemme doběhli Therese Johaugová a Martin Johnsrud Sundby, kteří se stali prvními norskými vítězi Tour.

Lyžařka Šárka Strachová obsadila ve slalomu Světového poháru v italském Bormiu sedmnácté místo. Podruhé v sezoně vyhrála osmnáctiletá americká mistryně světa Mikaela Shiffrinová a upevnila si vedení v průběžném pořadí disciplíny.

Sdruženář Miroslav Dvořák vybojoval na Světovém poháru v ruském Čajkovském stejně jako v sobotu třetí místo. Ve finiši český reprezentant prohrál souboj o druhou příčku s Němcem Björnem Kircheisenem o dvě desetiny sekundy. Poprvé v kariéře vyhrál Rakušan Wilhelm Denifl, který vybíhal do závodu na 10 km s náskokem půl minuty. Skokanská část byla dnes kvůli počasí zrušena, započítávaly se výsledky provizorního pátečního kola.

Biatlonista Ondřej Moravec skončil na Světovém poháru v Oberhofu v závodu s hromadným startem pátý.Vyhrál lídr seriálu Francouz Martin Fourcade.

Čeští házenkáři zvládli generálku na mistrovství Evropy v Dánsku. V závěrečném utkání před vstupem do šampionátu porazili Bělorusko 32:30 a novoroční přípravný turnaj v Maďarsku zakončili s bilancí dvou vítězství a jedné porážky. Reprezentanti ztratili pětigólové vedení a o výhře rozhodli až v závěru. Konečné umístění Čechů na turnaji určí poslední zápas mezi Maďarskem a Polskem.

Český útočník Jakub Voráček se v NHL podílel gólem a asistencí na vítězství hokejistů Philadelphie, která na ledě Phoenixu otočila skóre z 1:3 na konečných 5:3. Stejnou měrou přispěl Vladimír Sobotka k výhře St. Louis 6:2 nad Columbusem. Do sobotního programu NHL zasáhli i čeští brankáři Marek Mazanec a Ondřej Pavelec, kteří dosáhli shodné bilance - čtyři inkasované branky z 29 střel. Zatímco Pavelec podlehl s Winnipegem 1:4 v Bostonu, Mazanec získal s Nashvillem na ledě Floridy alespoň bod za prohru 4:5 po samostatných nájezdech.

Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize na ledě Magnitogorsku 2:4 a skončila jejich série osmi venkovních výher. Jediný český zástupce v soutěži dvakrát vedl díky trefám švédského útočníka Calleho Ridderwalla, ale Metallurg třemi góly ve třetí třetině zápas otočil. Dva body za gól a asistenci si v dresu vítězů připsal český centr Jan Kovář.

Hokejisté Mladé Boleslavi v prvním utkání po vánoční pauze porazili v šlágru 36. kola první ligy 2:1 Olomouc. Tabulku druhé nejvyšší soutěže vede Bruslařský klub už o deset bodů před Jihlavou, jež se dostala na druhou pozici před Hanáky.

Čeští volejbalisté porazili v Opavě v kvalifikaci mistrovství světa podle očekávání Kypr suverénně 3:0 po setech 25:18, 25:21 a 25:16. Ve skupině I si připsali první výhru a udrželi si teoretickou naději na postup, ale dál jim hrozí, že budou podruhé v historii na světovém šampionátu chybět.

Trojnásobný hokejový mistr světa Viktor Ujčík ukončil kvůli problémům s operovaným kolenem v 41 letech kariéru. Bývalý reprezentační kanonýr se rozloučil v dresu Jihlavy po sobotním utkání první ligy proti Šumperku.

Největší předsezonní posila hokejistů Lva Praha Niko Kapanen z Finska se po dlouhém zranění rozehraje v prvoligových Litoměřicích, které jsou farmou Lva. Pětatřicetiletý mistr světa z roku 2011 by měl nastoupil v pondělí proti Berounu a pak ve středu na ledě Jihlavy. Následně by se měl vrátit do sestavy Lva v Kontinentální lize.

Biatlonista Michal Šlesingr obsadil zásluhou bezchybné střelby páté místo ve stíhacím závodu Světovém poháru v Oberhofu. Posunul se tak o sedm pozic oproti pátečnímu sprintu, který byl po zdravotní pauze jeho prvním startem v olympijské sezoně. Ve stíhačce žen doběhla Veronika Vítková jedenáctá, dvanáctá Gabriela Soukalová těsně přišla o vedení ve Světovém poháru.