Ze sportu:

Čeští tenisté vedou v prvním kole Světové skupiny Davisova poháru nad Francií 2:1. O zisk druhého bodu se v sobotní čtyřhře postarali Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, kteří porazili 6:3, 1:6, 6:4 a 6:2 hostující dvojici Richard Gasquet, Michael Llodra.

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála i poslední díl Světového poháru na dlouhých tratích. V Salt Lake City v pátek zvítězila v závodě na 3000 metrů a potvrdila svůj triumf v celém seriálu, který ovládla potřetí za sebou. Sáblíková v této sezoně vyhrála čtyři ze šesti závodů. Na tříkilometrové trati triumfovala také v Berlíně a Erfurtu a na pětce zvítězila v Heerenveenu, v dalších dvou závodech skončila druhá. Jako jediná rychlobruslařka tak ve všech podnicích vystoupila na stupně vítězů a celkem nasbírala 610 bodů. Druhou Anschützovou-Thomsovou porazila o 235 bodů.

Česká reprezentantka Nikola Sudová získala na mistrovství světa v akrobatickém lyžování v japonském Inawaširu v jízdě v boulích bronzovou medaili a ke čtyři roky starému stříbru přidala další úspěch. Závod vyhrála Japonka Aiko Uemuraová. V neděli je v Inawaširu na programu paralelní jízda.

Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila ve slalomu Světového poháru v Ofterschwangu čtvrté místo o pouhou desetinu sekundy za stupni vítězů. Závod vyhrála Francouzka Sandrine Aubertová. Záhrobská si tak udržela třetí příčku v hodnocení slalomu, do konce sezony zbývá jediný závod. Česká reprezentantka může zopakovat svou pozici ze sezony 2006/07.

Český sdruženář Pavel Churavý je po skokanské části závodu Světového poháru v Lahti na druhém místě. Lepší byl pouze finský lídr průběžného pořadí SP Anssi Koivuranta. Churavý se skokem dlouhým 125,5 metru dostal do vedení, ale Koivuranta ho o tři metry delším výkonem z prvního místa sesadil. Do nejlepší desítky se ve skokanské části vešel také Aleš Vodseďálek, kterému 120 metrů stačilo na devátou příčku. Tomáš Slavík (113 m) je na 19. pozici, Miroslav Dvořák (96,5) je šestačtyřicátý.

Díky třetímu místu ve vrhu koulí se Roman Šebrle posunul na halovém mistrovství Evropy v sedmiboji na bronzovou příčku. I po třetí disciplíně vede soutěž Ukrajinec Oleksij Kasjanov, i když obsadil v kouli až sedmou pozici a přišel o téměř celý náskok. Druhý Estonec Mikk Pahapill na Kasjanova ztrácí už jen pět bodů. Šebrle zaostává za vedoucím závodníkem výrazně o 115 bodů. V soutěži následuje skok do výšky, který je Šebrleho silnou stránkou.

Nejlepší česká tenistka Iveta Benešová si po týdnu znovu zahraje semifinále turnaje WTA. V Monterrey minimálně zopakuje úspěch z Acapulka, když v pátek vyřadila ve čtvrtfinále svou krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou po setech 7:5 a 6:4. Společně se pak dostaly obě české tenistky i do finále čtyřhry. Benešová si o postup do finále zahraje proti Číňance Li Na.

Překážkářka Lucie Škrobáková vybojovala na halovém mistrovství Evropy v Turíně senzačně stříbrnou medaili. Ve finále časem 7,95 sekundy výrazně zlepšila vlastní český rekord. Titul získala Belgičanka Eline Beringsová, která byla jen o tři setiny rychlejší. Bronzovou medaili získal český reprezentant Petr Svoboda v běhu na 60 metrů překážek. Závod vyhrál Francouz Ladji Doucouré.

Výškařka Iva Straková postoupila na halovém mistrovství Evropy v Turíně hladce do finále. V sobotní kvalifikaci skočila na první pokus 189 centimetrů a podělila se o první místo s dalšími třemi soupeřkami. Kvalifikací překvapivě neprošel dálkař Roman Novotný, který přijel do Turína jako kandidát na medaili. Výkon 777 centimetrů však na postup do finále nestačil. Osmý dálkař z olympijských her v Pekingu obsadil třinácté místo. Podobně dopadl tyčkař Michal Balner, jenž překonal 540 centimetrů, ale 555 už nezvládl.

Hokejisté Sparty a Karlových Varů vyhráli i třetí zápasy čtvrtfinálových sérií a jsou krůček od postupu do semifinále Česká pojišťovna play off O2 extraligy. Pražané po dvou výhrách na vlastním ledě zvítězili ve Zlíně 4:1 a Energie po dvou vítězstvích po samostatných nájezdech na severu Čech před svým publikem slavila po výsledku 3:1.